Лошият правопис може да провали връзката ви

2012-09-27 08:48:00
Лошият правопис може да провали връзката ви
Снимка: sxc.hu

Обичате ли да пишете SMS-и? Колко често го правите? Притеснявате ли се да пишете на момчето/момичето, по което си падате и стараете ли се съобщението да изглежда готино и грамотно написано?

 

Наскоро направено проучване показва, че необвързаните хора отделят близо 15 минути, за да напишат SMS след първа среща, пише в. „Дейли мейл“.

 

 

В днешно време ежедневието ни е пряко обвързано с високите технологии и изпращането на съобщения има важна роля в общуването. 33% от хората се разочароват от потенциалните партньори именно заради съдържанието и оформлението на SMS-ите, които са получили след края на първата среща.

 

Кои са най-често допусканите грешки при писането на съобщения?

 

Това са съкращенията, лошият правопис, акронимите, двойните SMS-и /когато вече сте изпратили едно съобщение, все още нямате отговор, но решавате да пратите второ/, усмихнати личица /не, че не трябва да има, напротив, просто трябва да са разумна бройка/ и съобщенията, съдържащи 1-2 думи.

 

След първа среща над 50% от дамите очакват мъжете да напишат първия SMS. Едва 16% от жените нямат нищо против те да поемат инициативата. Хубаво е представителите на силния пол да бъдат загадъчни, когато пишат съобщението. Най-добре е да изпратят нещо от рода на „Беше ми приятно да се видим“ и да чакам отговор. След това може да напишат нещо по-дълго и не толкова лаконично.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия