Имали сте чудесна първа среща, която е към своя край и моментът за плащането на сметката вече е настъпил. Тук се появява въпросът – кой трябва да плати? Дали двамата трябва да си поделите сметката или пък мъжът е този, който трябва да поеме всички разходи по срещата? Допитване, осъществено сред мъжете - потребители на сайта FridayFriday.com, даде отговор на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че за по-голямата част от представителите на силния пол – около 51%, поделянето на сметката е най-доброто решение на първа среща. Един на всеки трима е убеден, че той е длъжен да поеме всички разходи. 20% от участниците в допитването са готови да платят изцяло само част от вечерта, като например билетите за киното, но не и пуканките. Едва 5% са мъжете, които биха позволили на жената, с която са излезли, да поеме цялата сметка.

 

Въпреки че много дами са убедени в това, че не трябва да плащат нищо по време на първа среща, изглежда представителите на силния пол далеч не са на такова мнение. Главната причина за това е нарастващата финансова независимост на жените в целия свят. С времето разликите между заплащането на представителите на двата пола стават все по-малки и незначителни.

Автор: Илиана