Сметката на първа среща – кой да я плати?

2012-09-22 21:00:00
Сметката на първа среща – кой да я плати?
Снимка: sxc.hu

Имали сте чудесна първа среща, която е към своя край и моментът за плащането на сметката вече е настъпил. Тук се появява въпросът – кой трябва да плати? Дали двамата трябва да си поделите сметката или пък мъжът е този, който трябва да поеме всички разходи по срещата? Допитване, осъществено сред мъжете - потребители на сайта FridayFriday.com, даде отговор на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че за по-голямата част от представителите на силния пол – около 51%, поделянето на сметката е най-доброто решение на първа среща. Един на всеки трима е убеден, че той е длъжен да поеме всички разходи. 20% от участниците в допитването са готови да платят изцяло само част от вечерта, като например билетите за киното, но не и пуканките. Едва 5% са мъжете, които биха позволили на жената, с която са излезли, да поеме цялата сметка.

 

Въпреки че много дами са убедени в това, че не трябва да плащат нищо по време на първа среща, изглежда представителите на силния пол далеч не са на такова мнение. Главната причина за това е нарастващата финансова независимост на жените в целия свят. С времето разликите между заплащането на представителите на двата пола стават все по-малки и незначителни.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Revan
преди 11 години

Трябва да се делка, мисля. Равенство между половете, нали тъй?

bloodyF
преди 11 години

винаги предлагам да си делим сметката, но никога никой не ми иска парите..мъжете не ми харесват в това отношение -.-

delux_www
преди 11 години

Е, мъжа естествено трябва да плаща, а жената днес като си насрочи десет срещи, за къв ***


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия