Няколко начина за лечение на разбито сърце

2012-09-20 10:59:00
Няколко начина за лечение на разбито сърце
Снимка: sxc.hu

Да ти разбият сърцето е нещо наистина доста болезнено. Без значение на каква възраст си. Когато си тийнейджър мислиш, че повече никога няма да се влюбиш и няма смисъл да живееш. Когато си на 20-30 години си съсипана, защото си се надявала, че това ще е бащата на твоите неродени деца, а когато вече си в средна възраст не може да повярваш, че с този човек си имала толкова прекрасни мигове и въпреки това пътищата ви се разделят. Няма значение кога преживяваш раздяла, винаги ще трябва да изминеш пътя към заздравяване на сърцето. Ето няколко съвета как да се възстановиш максимално бързо:

 

 

Позволете на приятелите ти да се грижат за теб

Когато вече си нямаш половинка, трябва да позволиш на най-близките ти хора да ти помогнат. Не ги избягвай, не се затваряй у дома и не изпадай в излишни депресии. В момента си слаба и уязвима и имаш нужда от помощ. Ако се чувстваш физически и психически отслабнала, остани си няколко дни у дома, но позволявай на приятелите ти да идват и да те виждат, ако имат желание.

 

Поглезете се

След като сте се разделили с гаджето е напълно нормално да се чувствате зле, сякаш сте настинали. Затова е добра идея да се поглезите. Релаксирайте у дома, направете си ароматна вана, отидете на масаж, сменете прическата си и т.н. Правете, каквото си поискате, за да се разсейвате максимално много и по-бързо да преодолеете случилото се.

 

Снимка: sxc.hu

 

Напишете 50 хубави неща за себе си

Когато човек бъде изоставен, той най-често започва да търси вината в себе си. За да не загубите самочувствието си и излишно да се обвинявате, седнете, вземете лист хартия и химикал и напишете 50 хубави неща, свързани с вас. След това добавяйте по едно всеки ден. Така списъкът ще нарасне и ще се убедите, че сте добър човек, който заслужава щастие. Колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-бързо ще срещнете любовта.

 

Не спирайте да споделяте

Говорете за случилото се, разказвайте, споделяйте, не таете негативните чувства в себе си. Колкото повече говорите, толкова по-бързо ще ви мине. Затова хванете няколко добри приятелки за слушателки и им споделете всичко около бившия си. Не го нападайте, постарайте се да представите нещата максимално реално.

 

Снимка: sxc.hu

 

Направете списък с неговите недостатъци

Когато човек се раздели с гаджето си, изведнъж забравя всичко лошо и в главата му изникват само хубавите спомени. За да избегнете това, опитайте се да погледнете на нещата реалистично. Направете един списък с неговите недостатъци. Често прекаляваше с чашката? Не ви даваше да виждате приятелите си? Никога не ви е правил романтични жестове? Пренебрегвал ви е ? Все още ли мислите, че раздялата ви не е за добро?

 

Скрийте снимките

Голяма част от влюбените започват да късат и трият общи снимки под влиянието на емоциите. След това почти всички съжаляват. Затова съберете снимките и архивирайте тези от компютъра и ги оставете на място, където няма да ви се набиват на очи. Нека мине известно време, преди да решите какво да правите с тях. След като преодолеете раздялата, сигурно ще ви се стори глупава идеята да унищожите толкова голям период от живота си.

 

Снимка: Dreamstime

 

Не се опитвайте да останете приятели

„Нека да си останем приятели“ е реплика, която най-често излиза от устата на човека, който прекратява връзката. Той я казва, не защото наистина има такова желание, а от чувство за вина. Не се съгласявайте на това предложение, защото е много болезнено. Всеки път, когато се виждате, вие буквално ще агонизирате и ще изкривявате думите ми. Ако каже нещо било за вас, вие ще се хванете като удавник за сламка, надявайки се, че той все още има чувства към вас. Не се подминавайте, когато се видите на улицата, помагайте си, ако наистина имате нужда, но не бъдете приятели. Това е невъзможно, когато има чувства от страна на единия.

 

Не правете секс с бившия

Още една наистина лоша идея. Да, най-лесно е да се обадиш на бившия си, за да задоволиш своите нужди, но защо трябва да се нараняваш съвсем съзнателно? В повечето случай ще си прекарате добре, но всичко ще свърши след края на вечерта. Бихте ли му позволили да ви използва така подло?

 

Снимка: sxc.hu

 

Организирайте уикендите си

Когато ходите на училище/работа, почти няма да усетите времето без своя любим. Но нещата седят малко по-различно, когато дойдат почивните дни. Те вече ще минават по-различен начин, но това не означава, че ще се чувствате по-зле. Просто намерете начин да ги запълните с интересни неща. Вижте се с приятели, запишете се на танци, посетете роднините си в провинцията, обърнете внимание на себе си и т.н.

 

Спортувайте

Хората, които редовно спортуват, се чувстват значително по-добре от тези, които предпочитат да мързелуват. По време на физическата активност се освобождават ендорфини, които повишават настроението. Ако не обичате да ходите на фитнес или да тичате в парка, запишете се на някакъв колективен спорт – аеробика, тае-бо, танци, тенис и т.н. Така ще се запознаете с нови хора, а сред тях може да е вашият нов любим :)

 

Снимка: Dreamstime

 

Станете доброволец

Когато човек помага, той се чувства изключително полезен. Сега имате повече свободно време през уикендите, така че съвсем спокойно може да се захванете с доброволческа дейност. Сами преценете как и къде искате да помагате – в почистване на парка, в приют за животни, в дом за изоставени деца и т.н. Важното е да чувствате удовлетвореност от това, което вършите и да осъзнаете, че сте полезна за околните. Жалко, че вашият бивш не ви е оценил навреме.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия