Опасни ли са прочутите катинарчета на любовта?

2012-09-11 15:29:00
Опасни ли са прочутите катинарчета на любовта?
Снимка: Reuters

Струва ли ви се романтично да „заключите“ любовта си с гаджето, като поставите катинарче на някой мост? А помните ли книгата/филма „Три метра под небето“, където двамата главни герои направиха точно това? Именно оттам дойде идеята, която се стори готина и започна да се практикува от доста влюбени двойки.

 

В Рим обаче явно са против романтичните пориви или поне така изглежда. В момента се провежда мащабна операция срещу катинарчетата на любовта, пише в. „Кориера дела сера“.

 

 

Преди време двойките от Рим и тези, които отиваха на екскурзия там, „заключваха“ любовта си, като поставяха своите катинарчета по фенерите на моста Милвио. Кметът реши да постави специални вериги, защото повечето лампи се изкривяваха под тежестта на катинарите.

 

Но защо в момента демонтират романтичните катинарчета?

 

Според някои хора те ще бъдат преместени на друго място, а според други ще бъдат изложени като експонат в Музея на етнографското изкуство. Напълно възможно е катинарчетата да се местят, защото представляват опасност за моста. Той не е изчислен да поеме тяхната тежест, а колкото повече стават на брой, толкова по-голяма е опасността мостът да падне.

 

Снимка: Reuters

 

Дали това разместване на толкова много „заключени“ любови няма да доведе до разтрогване на много връзки? Дали това е романтичен жест или нещо като любовна магия?

 

А ти имаш ли някъде заключено катинарче със своя/та любим/а? :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gerka-231444
преди 11 години

не мисля че тези катинарчета помагат това е просто парче метал и ништо повече

jghgh
преди 11 години

Glam0rous, *** по-скоро ще ги отключва и ще ги продава за желязо..

Glam0rous
преди 11 години

Не знаех, че е измислена и подобна простотия...вече си представих някой *** там със сергия с шарени катинари.

yakuza_
преди 11 години

уринирам върху евреиската ви глупост

scrooper
преди 11 години

Имам и с гадже, и с приятелки. Не ме вълнува особено какво ще стане с катинарчетата :)

SunshineM
преди 11 години

Бих го направила само с човек, с който мисля, че ще имам щастлив живот. Сватба, деца.. някой надежден. Да заключиш любовта си с гаджето, когато си на 16 ми се струва малко глупаво. :)

nepowtorima
преди 11 години

По принцип филма се казва "Три метра НАД небето" ама и под става... Иначе заключването на катинарчетата е много романтично, но не бих го направила...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия