Нека развенчаем 10-те най-големи мита, свързани със секса

2012-09-04 15:55:00
Нека развенчаем 10-те най-големи мита, свързани със секса
Снимка: Dreamstime

Въпреки че всеки човек прави секс, не всеки е наясно с митовете, свързани с него. Често хората остават с грешно впечатление за нещата заради порно филмите, разговорите с приятели и т.н. Най-добре е да разбереш кои са 10-те най-разпространени секс мита и дали сред тях не се крият и някои истини.

 

 

Има храни, които повишават либидото

Говори се, че афродизиаците наистина създават настроение и желание за секс, но научни доказателства за това всъщност няма. Интересен е фактът, че е възможно човек да вкуси някаква храна, да я свърже с някакъв еротичен момент и това да го накара да се възбуди. Явно всеки човек си има свой афродизиак.

 

Мъжете по-често имат желание да правят секс

Либидото при мъжете и жените се влияе от различни фактори като недоспиване, стрес, проблеми със здравето и т.н. Влияние оказва и самочувствието, както и до каква степен сме привлечени от човека до нас. Никой не е готов да прави секс 24/7, но някои хора по-често имат желание, но това не зависи от техния пол.

Снимка: Dreamstime

 

Няма как жената да забременее, ако се прекъсне половият акт

Този метод за предпазване от нежелана бременност е изключително несигурен. Дори момчето да може да се контролира и винаги да свършва извън приятелката си, преди това има еякулационна течност, която изтича, в която се съдържат сперматозоиди, които са годни за оплождане.

Снимка: Reuters

 

Статистиката сочи, че една на всеки пет двойки, които практикуват този метод, жената забременява в рамките на 12 месеца. Затова не рискувайте и използвайте надеждни методи за предпазване от нежелана бременност.

 

Оралният секс не е толкова опасен, колкото вагиналният

Снимка: Dreamstime


Младежите смятат, че оралният секс не води до забременяване, не се предават болести и това го прави безопасен. Всъщност това не е вярно. Напълно възможно е по време на орален секс единият партньор да се зарази. При него се обменят телесни течности и при наличие на малка раничка в устата или гърлото може човек да прихване някоя болест и/или инфекция. Затова, не излагайте здравето си на риск и когато правите орална любов на гаджето си, използвайте предпазни средства.

 

Добрият секс се получава от само себе си

Това е само в еротичните и порно филмите. В живота нещата седят друго яче. Много рядко се случва двама души за пръв път да правят секс заедно и да си паснат напълно. Трябва първо да се опознаят, да разберат какво им доставя удоволствие и с времето нещата в леглото ще стават все по-добри. Не се притеснявайте да водите тези разговори, защото колкото повече знаете един за друг, толкова по-голямо удоволствие ще си доставяте.

Снимка: Dreamstime

 

Преждевременната еякулация се среща само при младите момчета

Факт е, че този проблем засяга основно момчетата, които отскоро правят секс. Но това може да се случи и на по-опитните мъже от тях. 30% от представителите на силния пол поне веднъж в живота си са имали този неприятен проблем. Ако обаче ви се случва прекалено често, посетете специалист.

 

След определена възраст сексът остава на заден план

За да се радва човек на крепко здраве, той трябва да води здравословен начин на живот. А това включва и редовен полов живот. Вярно е, че с годините либидото намалява, но това може да се случи и в по-ранен етап от живота. Хората, които често изпадат в депресия или имат хормонални проблеми, по-рядко имат желание за интимност. Проблемите с общуването също оказват своето влияние. Ако усещате, че от известно време нямате желание за секс, посетете лекар и помислете дали нещата в личния ви живот са наред.

 

Снимка: Dreamstime

 

Размерът е от значение

Всъщност това си е поредната заблуда. Размерът няма значение, важна е техниката. Не си мислете, че като сте надарени и сте богове в леглото.

 

Не е хубаво да си фантазираш за други хора по време на секс

За някои хора това е нещо нормално, дори необходими, но според други е равно на изневяра. Но не бива да чувстваш вина, ако си верен на партньора/ката си, обичаш го/я и въпреки това понякога си мислиш за някоя известна личност.

Снимка: Reuters

 

Няма мъж, който да не мастурбира

Колкото и странно да ти се струва, всъщност 5% от представителите на силния пол не се самозадоволяват. Те предпочитат истинския секс пред тази залъгалка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kaRamella
преди 12 години

И моите очила са същите ;д

Uzerneim
преди 12 години

Няма как жената да забременее, ако се прекъсне половият актКазаното под този текст е пълна глупост. Дори и да има течност, която излиза, киселиността на влагилището би убила всички сперматозоиди, защото са много малко на брой. Като вземем това в предвид, ми става ясно колко е вярна останалата информация.

koshtramba
преди 12 години

Herobryan.Stefanov, честито! :D Със здраве да си ги носиш и мерси, че сподели, де ! :D

Herobryan.Stefanov
преди 12 години

Имам абсолютно същите очила като момакът на първата картинка :D ... ЯКО!

Incadeptus
преди 12 години

muhahahhahahahahahhaA да то нека да имаш микропенис пък да вида техниката.

FunkyPie
преди 12 години

за кво копирате ловците на митове в заглавието?

Josefinne
преди 12 години

Потресена съм, че само 5% от мъжете предпочитат истинския секс пред тази залъглака :D.Иначе мисля, че ако ти е малък, колкото и да ти е добра техниката, няма спасение. Освен ако техниката ти с езика не е божествена, но това е друго ;)

mlf
преди 12 години

сигурно има още към 10 статии от този вид ... !

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия