Как да заговориш непознат/а в автобуса?

2012-08-28 11:29:00
Как да заговориш непознат/а в автобуса?
Снимка: Dreamstime

Определено най-лесно е да заговориш непознато момче/момиче в интернет. Когато няма директен зрителен контакт, човек придобива кураж и се държи така, както иска. На живо обаче нещата седят по друг начин. Дори наистина да си си харесал/а някого, трудно събираш смелост да отидеш, да се представиш и да го заговориш. Но замисли се, срещата ви е случайна, сега ако не го/я заговориш, може да нямаш втори шанс да го направиш.

 

 

Имаш желание да отидеш и да завържеш разговор, но как да го направиш? По принцип хората не се возят в градския транспорт, за да си хванат гадже (за разлика от дискотеката, където доста хора отиват с тази цел), така че не се учудвай, ако човекът срещу теб се учуди или стресне, че си го заговорил/а.

 

Важно е да направиш добро първо впечатление. Дръж се учтиво с хората около теб, отстъпи мястото си на възрастна дама/господин, помогне на майка с количка да я свали от превозното средство, не говори на висок глас по телефона и т.н. Никой не иска да контактува с невъзпитани хора, затова не се дръж като такъв, а най-добре наистина не бъди такъв. Усмивката е едно от най-силните ти оръжия, използвай го.

 

След като погледите ви са се срещнали, време е да го/я заговориш. Не се мотай, не губи време, защото не знаеш дали следващата спирка не е неговата/нейната, а ще изглежда смешно да слезеш и ти от градския транспорт и да тръгнеш след него/нея, сякаш го/я следиш. Бъди спонтанен/спонтанна и кажи нещо, което ще предразположи да проведете един смислен разговор. Темите за разговор са доста, като най-лесно е да кажеш нещо, свързано със ситуацията, в която сте – градския транспорт, разписанието на автобусите, контрольорите, нередовните пътници и т.н. Другият вариант е да му/й направиш комплимент, но не някакъв просташки.

 

Хубаво е разговорът ви да бъде кратък. Ако вече си успял/а да го/я заговориш, събери смелост и поискай или си дай GSM номера. При положение, че и това вече е направено, пожелай му/й приятен ден, кажи, че ще се обадиш и слез от превозното средство, дори това да не е твоята спирка. Не насилвай нещата и не си въобразявай, че в следващите няколко часа ще сте заедно и няма да спрете да си говорите. По-добре се отдръпни, докато е време. След няколко дни му/й звънни, определете си среща и тогава се подготви за по-продължителен разговор.


Снимка: sxc.hu

 

Като се замислиш няма нищо лошо да опиташ късмета си. В най-лошия случай той/тя ще те отреже, но в най-добрия ще намериш идеалната половинка или поне едно готино гадже, с което ще създаде незабравими спомени, а защо това да не е един истински приятел, от когото имаш нужда в последно време?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия