Как да разбереш, че гаджето ти те малтретира психически? [част втора]

2012-08-15 15:29:00
Как да разбереш, че гаджето ти те малтретира психически? [част втора]
Снимка: Dreamstime

Никой не е застрахован от запознанство с човек, който обича да малтретира хората около себе си, но все пак може да се опитате да намалите шанса до минимум.

 

Дори да си мислите, че знаете какво правите, когато става въпрос за любов, секс, взаимоотношения и т.н., най-добре е да научите добри и лошите страни на една връзка, докато все още сте тийнейджъри. Хубаво е рано да осъзнаете, че злоупотребата в една връзка е нещо опасно, от което трябва да се пазите.

 

Не си мислете, че не е нищо особено фактът, че гаджето ви иска да правите секс, дори когато вие нямате желание за това. Самият факт, че ви насилва или ви се сърди, показва, че ви манипулира, а това не е нормално поведение и трябва да ви притеснява.

 

Снимка: Dreamstime

 

В момента, в който усетите, че нещата не са така, както трябва, помислете сериозно какво правите с този човек и защо доброволно се подлагате на фалшиви, изпълнени с насилие взаимоотношения. Не позволявайте да ви навлизат в личното пространство, да ви обиждат, да ви ограничават кръга от приятели, да ви манипулират, да ви удрят и т.н. Доста тийнейджъри не могат да разграничат нормално от ненормалната връзка, защото нямат опит в любовта и не са свикнали да споделят със своите родители.

 

 


Насилието сред младежите не се среща само в любовта
. Доста деца се държат като истински насилници в училище. По този начин те избиват комплекси, мислейки се за велики, непобедими, готини и т.н. Ако забележите, че някой ваш съученик не се държи добре с някого, поговорете с него. При положение, че няма промяна в държанието му, поставете въпроса пред класния ръководител и споделете на родителите си. Възможно е по време на следващата родителска среща проблемът да бъде дискутиран и да се намери решение.

 

Не забравяйте, че не можете да контролирате всичко, което става около вас. Ако някой ви харесва и ви обича, той няма да прави опити да ви промени, нито ще ви забранява какво да правите, нито ще ви държи изкъсо. Няма значение колко се опитват да ви контролират, вие ако сте решили да лъжете или да изневерявате, няма какво да ви спре.

 

Ако гаджето ви не може да ви се довери, има ли смисъл да бъдете заедно?

 

Първата част от статията прочетете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия