Вижте как да се справите с най-често срещаните проблеми в любовта

2012-08-13 11:28:00
Вижте как да се справите с най-често срещаните проблеми в любовта
Снимка: Dreamstime

Не съществува двойка, която рано или късно, да не започне да спори за дребни или по-големи неща. Никой не знае в началото докъде ще стигна караниците ви – дали ще останат нещо нормално или ще прераснат в психически и физически тормоз.

 

Запомнете, че преди да започнете сериозна връзка с любимия/любимата си под един покрив, трябва сериозно да си поговорите относно семейния бюджет, сексуалния живот, който водите, дали и колко деца ще имате, как ще си разпределите домакинските задължения и т.н. Защото съвместният живот е едно предизвикателство за младите.

 

 

Най-често проблемите възникват поради липса на комуникация между партньорите. В днешно време пълноценното общуване става все по-рядко заради технологиите. Всеки е пред лаптопа си или гледа телевизия, или използва приложенията на своя любим смартфон. В такива моменти директния разговор липсва.

 

Затова седнете и отделете време на партньора си. Изключете звука на GSM-а си, оставете Facebook настрана и прекарайте известно време с човека, когото обичате. Ако ви е трудно да си общувате, създайте си правила – не се прекъсвайте, не си крещете, не се обвинявайте и т.н. Не забравяйте, че при воденето на разговор е важно, както говоренето, така и слушането. Не показвайте неуважение към партньора си, като постоянно си гледате часовника, гризете си ноктите от скука, въртите си кичур коса около пръста и други неща, показващи, че определено не ви е интересно случващото се.

 

При някои двойки се случва комуникацията да е на ниво, да се обичат, но в леглото нещата да куцат. Явно липсва химия или единият партньор обича секса по-малко от другия и се получава разминаване. Препоръчително е при двойките, които са дълго време заедно, да не се пренебрегва сексуалния живот, защото той сближава и подобрява физическото и психическото състояние на човек.

 

Снимка: sxc.hu

 

Затова намерете начин да запалите страстта и се отдайте един на друг. Направете си списъци с нещата, които харесвате в интимен план (въпреки че при дългогодишните партньори това би трябвало да е ясно, но всеки пази своите малки тайни) и си ги разменете. Така ще знаете как да доставите пълно удоволствие на любимия човек.

 

При сериозните двойки възникват проблеми и от финансова гледна точка. Това се случва, когато имат общ бюджет. Затова е хубаво този проблем да бъде обсъден предварително, за да няма неприятни изненади в по-късен етап от връзката.

 

Снимка: sxc.hu

 

В днешно време няма човек, който да не лъже. Някои хора го правят по-често, други по-рядко, но се случва при всеки. Доверието, обаче, е много важна част от всяка една връзка. Без него няма стабилни отношения, било то интимни или на приятелска основа. Затова се научете да вярвате и да печелите доверието на своите близки.

 

Не лъжете, колкото и да ви е трудно, научете се да казвате истината, дори да е болезнена. Бъдете справедливи, спазвайте обещанията, които сте дали, не натяквайте неприятни неща на половинката си, не ревнувайте без причина и не давайте поводи да ви ревнуват. Ако имате основателна причина да закъснеете за среща, обадете се на партньора си по-рано, а не 5 минути преди това, когато той така или иначе пътува към уговореното място. Също така е важно да зачитате чувствата на половинката си и понякога да се поставяте на нейно място, колкото и да ви е трудно.

 

Много е важно да поддържате връзката си. Правете неочаквани романтични подаръци на половинката си, организирайте си срещи насаме, не се карайте за дреболии, ценете си и се радвайте, че пътищата ви са се пресекли.

 

Снимка: Dreamstime

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия