Няколко причини, поради които НЕ правите секс [част първа]

2012-08-07 09:57:00
Няколко причини, поради които НЕ правите секс [част първа]
Снимка: Dreamstime

Имаш сериозна връзка и от известно време насам си забелязал/а, че с гаджето ти рядко правите секс, въпреки че взаимоотношенията ви са прекрасни. В днешно време има тенденция хората да имат безсексуална връзка – да се отдават един на друг по-малко от 10 пъти годишно.

 

Всеки човек е наясно, че редовният сексуален живот е полезен за здравето. Затова е глупаво да имаш партньор до себе си, когото обичаш, и да не намираш време и желание за секс. Не бива да забравяме, че когато двама души не се даряват редовно с ласки, лека-полека те се отдалечават един от друг. А ти не искаш да се разделиш с гаджето си, нали?

 

 

Много е важно хората да се научат да използват леглото си само за спане и секс. Отучете се от вредния навик да се храните в спалнята, да гледате филми, да сърфирате из интернет и т.н. Всички тези неща ни разсейват и са предпоставка за появата на безсъние. А когато човек е уморен и не си е доспал, определено не му е до креватни подвизи. Трудно е да се придобие желание за секс, когато видиш партньора си легнал до теб и забил нос във вестника или лаптопа. Затова правете всички тези дейности извън спалнята и когато си легнете, гушнете половинката си, говорете си, радвайте се един на друг и ще видите как с времето желанието ви за секс няма да изчезне, въпреки дългогодишните ви взаимоотношения.

 

Много е неприятно, когато единият партньор има желание да води редовен сексуален живот, а другият все по-рядко му е до секс. Понижаването на либидото се забелязва основно при представителките на нежния пол. Една от най-ироничните причини са противозачатъчните. Ако забележите, че вече нямате желание за интимни ласки, посетете гинеколога си и го помолете да ви смени хапчетата. Няма смисъл да приемате противозачатъчни и в същото време да не правите секс, нали?

 

Снимка: Dreamstime


В днешно време почти всеки човек на планетата води изключително забързан начин на живот. Напълно нормално е в края на деня да сте уморени и да нямате желание да правите любов с партньора си. Но внимавайте, защото това ще го отблъсне от вас. В крайна сметка всеки има желание от любов, нежност и ласки. Подредете ежедневието си така, че 1-2 пъти седмично (минимум) да имате време да бъдете насаме със своята половинка.

 

Прочетете втората част от статията тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия