Имали сте страхотна среща и нямате търпение отново да видите обекта на желанията си. Сещате се обаче за прословутото правило, което гласи, че трябва да изчакате три дни, преди да му/ ѝ се обадите, за да го/я поканите отново на среща. Трябва ли наистина да го направите? Отговор на този въпрос дава скорошно проучване, осъществено от сайта eHarmony и цитирано то вестник “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че правилото за „трите дни” вече се счита за остаряло – 73% от жените и 71% от мъжете го считат за смешно и абсурдно. Те са категорични, че не спазват подобни писани и неписани закони, а се осланят единствено на чувствата и преценката си за ситуацията.

 

Друго, все по-често нарушавано и остаряло правило, е, че не трябва да се съгласявате да излезете на среща още в същия ден, в който са ви поканили. 89% от дамите и 77% от представителите на силния пол категорично заявяват, че не са съгласни с това твърдение.

 

Повече от половината от съвременните мъже и жени признават, че, преди да излязат с някого, първо го проверяват във Facebook. Трима от всеки четирима споделят, че предпочитат покана за среща чрез телефонно обаждане, отколкото чрез текстово съобщение, изпратено в социална мрежа, чат програма или по телефона.

Автор: Илиана