Колкото и да говорят, че жените са изкусни лъжци, факт е, че някои от тях дали от куртоазия и притеснение, или от чиста съвест, попадат в неприятни ситуации именно защото не могат да излъжат. Така например в един момент се оказва, че са приели да отидат на среща с някого, без да искат.

 

Идва ред да се научите да използвате благородни лъжи. Благородни повече за вас самите, отколкото за останалите, но ако човек сам не си направи добро, ако и да е за сметка на някой друг, рядко има кой да се погрижи.

 

 

Дори да има реална причина, която да ви възпрепятства, тя ще прозвучи неправдоподобно, както и всяко друго оправдание. Затова не се затормозявайте с измислянето на цяла сага, а съчинете нещо просто.

 

Без да оставяте въображението си да се развихря твърде много, кажете на въпросния мъж, че не можете да се срещнете с него, защото най-добрата ви приятелка или член на семейството има нужда от помощ (заради емоционална криза, например).

 

Със здравето шега не бива, но когато се налага, и то може да ви помогне да си останете вкъщи. Не преувеличавайте леката кашлица или течащия нос, превръщайки ги в бронхит и синузит, а бъдете достатъчно изчерпателни и едновременно лаконични. Поднесете извиненията си и освен ако не попитат допълнително, не влошавайте изкуствено здравословното си състояние.

 

В крайна сметка, ако не сте станали прекалено близки с този човек или нямате намерение да общувате повече с него, кажете му истината – не сте готови, нямате желание за среща в дадения момент или не сте заинтересувани да задълбочавате отношенията си с него.

 

Още полезни статии четете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова