Секс сцените в холивудските филми оказват негативно влияние върху живота на тийнейджърите, сочат резултатите от изследване на учени от колежа “Dartmouth” в американския щат Ню Хемпшир, цитирани от в. “Telegraph”.

 

Анализирайки внимателно 700 от най-популярните филми, съдържащи еротични сцени, и поведението на 1228 младежи в периода между 12-ата и 18-ата им годишнина, изследователите изчислили, че онези, които гледат повече подобни филми, губят девствеността си по-рано.

 

 

Освен това изпъстрените със сексуални сцени секс филми подтикват тийнейджърите към рисково поведение, свързано с честата смяна на интимния партньор и пренебрегването на предпазните средства.

 

Учените съветват родителите да оказват по-голям контрол върху това какви филми гледат децата им. Тийнейджърите пък е хубаво да се въздържат от имитирането на това, което виждат в холивудските продукции.

 

Резултатите от друго проучване, но на сходна тематика, сочат, че около 84% от филмите, създадени в периода 1950-2006 година съдържат еротични сцени.

Автор: Илиана