Флиртаджия и циник - харесваш ли такива мъже?

2012-07-13 11:52:00
Флиртаджия и циник - харесваш ли такива мъже?
Снимка: Reuters

Случвало ли ви се е да чуете думата „мастия" по адрес на някоя жена?! Обзалагаме се! Думата дори е в женски род и е някак смешно да кажеш „един мастия". Доскоро това бе нарицателно, което се нареждаше в реда на злостни епитети от сорта на „харпия", „парясница", „фльорца" или казано по обстоятелствено : жена, която обича да си отваря краката, че чак понякога забравя да ги затвори. Но с времето се навъдиха и мъжките ѝ образи.

 

Определено за дамите това си е обида. Еквивалентът им в мъжки род обаче, е тачен и уважаван, оборотен господин, който с гордост би се „закичил" с това понятие.

 

 

Мъжката мастия е противоречива личност, защото, хем дразни, хем е обект на желание. Той обикаля по заведенията и навсякъде се чувства като у дома си. Мъжете му се хилят мазно, а жените (минали през леглото им) гледат със злобен поглед и съскат щом го видят, защото не са част от живота му.

 

Набележи си някоя жена, тя става негова. И то без да си прави по-специално усилие. С няколко прости думи, с откровено поведение и известна доза непукизъм (все пак, ако тя не се върже, следващата ще се навие).

 

Когато момиченцата порастват майките им ги предупреждават – не излизай с този и този и този тип (вероятно, защото са пострадали на времето точно то такива мъже). Сред тези типажи са непоправимият плейбой, лошото момче, циникът .... които някак се събират в образа на мастията.

 

Но кой би устоял на екранния чичо Чарли? Да, той не е типичното лошото момче, но пък отдавна е загубил бройката на „дамите" , които са забравили, че са дами в леглото му. Героят е тотално откровен, в което е и чарът му. Той не лъже и не прави излишни комплименти. А тези, които отправя към нежния пол, често остават неразбрани от него.

 

В реалния живот дори съм чувала от устата на мастия как се опитва да поласкае жената срещу него с фразата: „Извинявай, бейби, но като те гледам и целия се надървям!". Наистина, не целеше да я обиди, а просто ѝ подсказа по директен начин какво иска.

 

Такъв е и Чарли (екранният и еквивалентите му в реалния живот) – секс с различни жени, без да обещава любов и брак. Без да им купува скъпи работи, без да има прави хиляди комплименти. Той не се обижда от думите на засегната жена. Вероятно няма и да реагира на шамара, който сте му ударили, след като ви е казал със съвсем добро чувство, че иска да ви ч*ка на задната седалка на колата си. Той предлага, изборът е ваш!

 

Не го съдете твърде строго! Той е първичен, леко недодялан в изказа си, но пък кавалер в обноските си (най-елементарните). С него няма да скучаете, но и дълго няма да изтраете.

 

Все пак е лято, а то не търпи обвързване. Ако искате адреналин, малко тръпка и забавни емоции, потърсете вашия чичо Чарли и извън екрана. Не знаете къде? Погледнете в aha.bg. Tой си е сложил „табелката" и ви чака.

 

Още статии, свързани с личния ви живот, четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия