Да простиш ли изневярата?

2012-06-16 18:25:00
Да простиш ли изневярата?
Снимка: sxc.hu

Колкото прекрасна и стабилна да е една връзка, тя никога не е застрахована от изневяра. Понякога измяната просто се случва, без някой да я планира, без да я обмисля предварително и без тя да е била основната му цел.

 

Когато изневярата е факт, възможните изходи са само два – да сложите край на връзката си или да преодолеете измяната на партньора си, вярвайки, че тя няма да се повтори. И макар и двете решения да изглеждат на пръв поглед твърде прости, изборът между тях е наистина сложен.

 

Първият въпрос, който трябва да си зададете в тази ситуация, е, държите ли още на партньора си, обичате ли го и смятате ли, че и той държи на вас и ви обича. Ако отговорите ви без съмнение са положителни, тогава си струва да се замислите, дали да се разделите с любимия си или да му дадете втори шанс.

 

 

Опитайте се да разберете причината за изневярата. Може би тя се крие във вас и във вашето отношение, а може би просто е била плод на необмислен импулс, на моментно физическо желание, непритежаващо никаква емоционална и сантиментална стойност. Измяната твърде често подсказва за сериозни проблеми във връзката, проблеми, за които вероятно не сте подозирали. Именно изневярата може да се превърне в онази градивна частица, която ви е била нужна, за да започнете да говорите помежду си, да обсъждате проблемите във взаимоотношенията си и да ги разрешавате.

 

Разбира се, нормално е да се чувствате наранени и предадени. Нормално е да загубите напълно доверието в партньора си. Нормално е дори никога да не му вярвате отново, както преди. Никой не може да ви съди, ако решите да сложите край на връзката си с този човек. Често пъти това е най-логичното решение, което можете да вземете.

 

Преди да решите какво да направите с връзката си, отделете достатъчно време, за да преосмислите всички възможности. Импулсивните действия не са препоръчителни. Може би първо ще се нуждаете от няколко дни спокойствие, за да се справите с мъката си. Чак след това ще се почувствате готови да вземете крайно решение.

 

Факт е, че много двойки се разделят след изневяра. Факт е и обаче, че също толкова много двойки продължават да са заедно десетилетия наред, въпреки измяната на единия партньор в миналото. Какъв ще бъде вашият случай, решавате вие. Ще спасите ли любовта или смятате, че тя, така или иначе, вече си е отшила?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mags991
преди 12 години

За изневярата не може да се прости....и за нея няма оправдание!

AnzaRe
преди 12 години

Ако моята приятелка ми изневери,не прощавам :) Да е мислила :)

DS
преди 12 години

Не


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия