Почти на всеки се е случвало да си има гадже, което родителите не одобряват. В някои случаи те са прави да не го харесват, но в други просто са се заблудили.

 

Вижте няколко съвета какво да правите, ако родителите ви не харесват човека, с когото излизате.

 

Седнете и се замислете защо държите да бъдете с този човек. Обичате го ? Популярен е в училище и това ви допада? Никой друг в момента не се интересува от вас и сте с него, за да не сте сам/а? Напук на родителите си, за да ги дразните.

 

Но не е честно да бъдете с някого и да си играете с неговите чувства, само за да постигнете нещо – да ядосвате своите родители, да карате някое момче/момиче да ревнува или да си запълвате свободното време.

 

 

Ако не обичате човека до себе си и в същото време родителите ви не го одобряват, най-разумно от ваша страна ще бъде да прекратите взаимоотношенията си.

 

При положение, че сте влюбени в гаджето си, то ще трябва сериозно да поработите върху взаимоотношенията между него и родителите ви, които не го одобряват. Все пак е възможно да остареете с този човек, затова трябва да намерите начин да помирите двете страни и да докажете, че човекът до вас наистина си струва. Никога обаче не заставайте срещу своите родители, те просто ти мислят доброто и затова не крият от теб, че не харесват половинката ти. Седни, поговори с тях, кажи им какво мислиш по въпроса, но никога не ги нападай и не заставай срещу тях. Все пак те са твоето семейство, хората, които са те отгледали, възпитали и са те направили това, което си в момента. Разбери какво ги притеснява, защо са против вашата връзка и се замисли дали пък не са прави. Нещата се виждат най-добре, когато не си част от тях.

 

Но дори отстрани човек може да направи грешка. Ако си убеден, че твоите родители не са прави и че трябва да променят мнението си за твоето гадже, направи всичко възможно това да стане факт.

 

Повечето родители просто се страхуват, че детето им може да бъде наранено. Притесняват се, ако дъщеря им има връзка с по-голямо момче, без значение колко добро е то. Понякога защитават някакви остарели разбирания, защото са възпитани по този начин. Намери елегантен начин да им обясниш, че не правиш нищо лошо и опасно и че в днешно време няма нищо лошо да си имат гадже на 15-16 годишна възраст и да не очакват, че веднъж хванал/а ли си си гадже, значи ще минеш с него под венчилото. Преди може да е било така, но в днешно време хората сменят доста партньори, преди да открият половинката си, ако въобще успеят да го направят.

 

За съжаление, поговорката любовта е сляпа е напълно вярна. Често влюбените не виждат недостатъците на своето гадже. Но родителите не са на крилете на любовта и ги забелязват. Така лека-полека започват да си изграждат негативно мнение, особено ако тези недостатъците не са никак малки и нараняват сина им/дъщеря им. В такива моменти те ще искат да ви отворят очите, колкото и да не ви се иска на вас ...

 

Ако те са чували лоши неща за вашето гадже или са видели сами неща, които не одобряват, със сигурност ще ви ги споделят. Вие трябва да вземете под внимание казаното от тях. Проверете сами дали чутото и видяното отговаря на истината или те са останали с грешно впечатление за вашата половинка.

 

Любовта няма как да не оказва влияние на живота ви. Ако сте щастлив с човека, с когото сте, това ще си личи и околните ще забележат положителната промяна. Тогава дори мнението на родителите ви няма да бъде в състояние да помрачи вашето щастие.

 

Но ако не се чувствате щастливи от връзката ви, няма как да го скриете от околните, особено от родителите си. Щом не сте доволен от гаджето си, замислете се дали има смисъл да сте заедно.

 

Заслужава ли си да загубите няколко месеца или години с човек, който не ви прави щастлив/а?

Автор: Ралица Солакова