Защо мъжете си падат по определен тип жени?

2012-06-05 08:32:00
Защо мъжете си падат по определен тип жени?
Снимка: Reuters

Много мъже и жени установяват с времето, че новият им партньор има общи негативни черти с бившите. Защо в любовните отношения хората се придържат към някакви стереотипи и какво говори това за самите тях? Ето няколко типа жени според основния недостатък в поведението и характера им и как тези качества кореспондират с нещо в характера на мъжете, които ги избират за партньорки:

 

Кучката

 

Това, което я прави атрактивна е, че е „оправна" и изглежда самоуверена и силна. Мъжете я приемат за предизвикателство. Но под тази повърхност се крие много скрит гняв, който първоначално може и да е обърнат към други хора, но в последствие се обръща и към нейния партньор. Ако сте привлечени към такъв тип жени, най-вероятно ви харесва това, че тя изразява гнева, който вие не си позволявате да изразите, което обикновено значи, че се държите като „доброто момче".

 

 

Разчитащата единствено на сексапила си

 

Тя е толкова гореща, че спира дъха, но от друга страна тя е жена, която цял живот контролира мъжете и всичките си отношения със сексапила си. Всички мъже са привлечени от красиви жени, излъчващи онези специални вибрации, които действат директно върху мъжкия нагон. Ако не забелязвате жени, освен ако те не носят свръхвисоки токчета и изрязани прилепнали роклички, тогава може би имате пристрастеност към секса или по-скоро към силните сексуални стимули. Иска ви се да сте от тези мъже, които улягат и поддържат дълготрайни връзки с „обикновено" момиче, но дълбоко в себе си чувствате нужда да бъдете с „другите".

 

Златотърсачката

 

Тя е трофей, с който се гордеете толкова, че ви се иска да се срещнете случайно с бившата си, докато сте в компанията на новото си завоевание. Но имайте предвид, че се срещате с един вид мениджър на активи – тя мисли как с това, което може да ви предложи, да получи максимално много от вас. Ако сте привлечен от такъв тип жени, най-вероятно вярвате, че всички жени се продават и ценят най-вече парите у мъжа, приели сте този факт и за вас жените са просто още един ресурс в живота, който трябва да бъде закупен и употребен. В крайна сметка в такава връзка и мъжът и жената търсят и предлагат едно и също – изконсумиране на каквото може да се изконсумира в тези отношения без влагане, на каквито и да било чувства.

 

Тревожната

 

Тя е чаровно невинна и за разлика от други жени, тя наистина се нуждае от вас. И това е приятно чувство за мъжете, които избират този тип жени. Тази тревожност е резултат обикновено на някакви големи проблеми в детството, които все още стоят неразрешени. Ако си падате по този тип жени, това значи, че обичате да се усещате необходим, силен, закрилящ. Жените, които са си самодостатъчни, не ви карат да се чувствате така. Има голяма вероятност самите вие да усещате хаос дълбоко в себе си, но да не си позволявате да го признаете , защото ще бъде прекалено обезпокоително и объркващо за вас. Затова предпочитате да помагате на друг да оправи кашата, в която се намира. Най-добре първо се опитайте да помогнете на себе си, за да сте истински полезен и на друг човек.

 

Лъжкинята

 

Тя казва, че иска само секс, но след три седмици започва да се разстройва, че вие не искате нещо повече с нея. Не се самозалъгвайте – ако сте на възраст над 25 по-вероятно е от самото начало да разпознаете, дали тя от типа жени, които могат и искат да бъдат само сексуална партньорка на даден мъж. Ако успешно ви е „излъгала", по-скоро вие сте позволили това да се случи, защото сте искали да спите с нея и сте усещали, че бихте платили цената на нейното разочарование, впоследтсвие за сметка на възможността за един хубав секс. В крайна сметка вие трябва да решите за себе си, дали можете да сте честни със себе си, когато се съгласявате на уж само сексуални отношения, знаейки, че по-късно тази жена ще иска повече.

 

Какво да правите с тази информация? Бъдете по-осъзнати, когато излизате на срещи с нова жена. Вместо да виждате само нейните недостатъци след известно време и да се чудите защо сте избрали да излизате с нея, помислете какво може да научите за самия себе си от това какво жената срещу вас отразява от вашия собствен характер и поведение. В крайна сметка и тя като вас просто търси партньор, който да пасва на самата нея.

 

Още интересни статии четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия