Защо се караме с любимия човек, когато ни е нервно?

2012-05-11 18:02:00
Защо се караме с любимия човек, когато ни е нервно?
Не превръщайте партньора си в "кошче за душевни отпадъци". Снимка: sxc.hu

Много често ни се случва, когато сме вбесени от личен или професионален проблем, да излеем цялата си ярост върху най-близкия ни човек. Класика, нали? Този, когото най-много обичаме в живота си, най-често ползваме и за боксова круша на емоционалните си изблици. Защо обаче това се случва и можем ли да спрем да обиждаме и нараняваме най-обичните си хора?

 

Той/тя винаги е подръка

 

Изкарваме си гнева на любимия човек, просто защото той винаги е до нас. Когато споделяме, когато сме радостни, когато ни боли и съответно, когато сме ядосани, пак той обира пешкира.

 

 

Страх да влезеш в конфликт с истинския виновник

 

Най-честата причина да си изкараш яда на близките е, че всъщност те е страх да го направиш с истинския виновник за гнева ти. Дали това е шефа, някой колега или пък приятел/съсед, страха да се скараш с него очи в очи, е причина да ги направиш с любимия. Но помисли, честно ли е така?

 

Знаеш, че той/тя винаги ще ти прости

 

В болест и здраве, в бедност и богатство, той ще е до теб. Ще те обича, подкрепя, ще ти вярва. Ще прощава. Да, ама не! Ако хиляди пъти си се разкрещявал безпричинно, без дори после да си направиш труда се извиниш, можеш да си сигурен, че скоро ще му писне и ще си тръгне. Всеки човек има праг на търпението, колкото и влюбен да е.

 

Ако искрено желаете да спрете да адресирате тези изблици до близките си и любими хора, следващия път, когато сте готови да се разкрещите, просто спрете за миг и бройте до 10. Звучи като клише, но наистина действа. Няколко секунди тишина и ще усетите как ви завладява спокойствие. След още няколко минути ще ви се струва абсурдно как щяхте да се скарате с половинката си за нещо, за което той въобще не е виновен.

 

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
AnzaRe
преди 11 години

Не съм много съгласен с писаното тук.Някой хора се ядосват,защото нещо се е случило когато ги е нямало до партнъора и т.н.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия