Как мъжете възприемат блондинките, брюнетките и червенокосите?

2012-05-08 10:24:00
Как мъжете възприемат блондинките, брюнетките и червенокосите?
Снимка: Reuters

Със сигурност косата има голямо значение за визията на един човек. Може да изглежда по-зрял или по-млад, по-делови или по-секси...Цветът на косата променя излъчването до голяма степен. Не случайно може да сте чували жени да казват: „Не си се представям с този цвят." Не става въпрос само за това дали той ще отива на цвета на очите или тена на лицето, а по-скоро за вътрешното усещане, което има жената за себе си и нещата, с които свързва русия, червения или тъмния цвят на косата.

 

При мъжете също има определени често срещани представи за брюнетките, блондинките и червенокосите. Ето какви са те:

 

 

Блондинки

 

Мъжете ги възприемат като по-игриви и флиртуващи, приятелски настроени, забавни и търсещи авантюри, по-достъпни в сравнение с тъмнокосите и червенокосите си посестрими.

 

Въпреки че няма научни доказателства за връзката между интелекта и цвета на косата, стереотипът за русата жена като по-глупава продължава да същестува понякога на сериозно, а понякога само под формата на шега.

 

В повечето случаи Памела Андерсън изниква като асоциация с русата коса, което пък свързва блондинките с представата за знойно, секси тяло.

 

Брюнетки

 

Те изглеждат в очите на мъжете като мистериозни, сериозни и вдъхващи респект. Също така тъмният цвят на косата се асоциира и с по-гневен характер, по-изискващ и избухлив. Ако ги сравним със сезоните, брюнетките са зима/есен, защото тъмният цвят поглъща светлината и се свързва с нощта и липсата на слънце, а русият цвят отразява светлината и съответно блондинките са пролет/лято и светлата част на денонощието.

 

Червенокоси

 

Класическата представа за тези жени е, че те са красиви, сексапилни и самоуверени (Катрин Хепбърн). Според мъжете те привличат вниманието като блондинките, а са по-респектиращи и избухливи като брюнетките.

 

Медиите и културата определят до голяма степен с какво хората свързват цвета на косата, но дори и да има зрънце истина в тези представи, личността на една жена зависи от много други фактори. Ако една жена носи сексапила, самоувереността, топлотата и интелигентността в себе си, тя го излъчва без значение с какъв цвят на косата е.

 

Още интересни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SuNsEt
преди 12 години

Ох ,да бе и какво? Всички да станем червенокоси ...пф


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия