3 чувства, които ви заблуждават, че сте влюбен/а

2012-04-21 12:44:00
3 чувства, които ви заблуждават, че сте влюбен/а
Снимка: sxc.hu

Случвало ли ти се е, когато си с гаджето си, да изпиташ страст, желание и възбуда? Със сигурност, все пак имаш влечение към този човек. В такива моменти си мислиш, че си влюбен/а, но е напълно възможно да се заблуждаваш. Виж кои чувства и емоции се доближават до усещането да си влюбен, но всъщност не си:

 

1. Неконтролируема ревност - уж човек ревнува, когато обича. Но някои хора просто са обсебени от чувството за притежание. Емоцията, която уж е предизвикана от голяма любов, но всъщност е просто обсебване и чувство за притежание. Много хора се заблуждават, че са влюбени само защото ревнуват безумно. А обяснението е много просто, не само не вярвате на половинката си, но и я чувствате като своя собственост. А това няма нищо общо с любовта...

 

 

2. Страст - физическото привличане може да е много силно. Да ви се иска да си разкъсате дрехите само щом се погледнете. Но това не означава, че обичате този човек. Любовта е повече от само секс – тя е обвързване, доверие и компромис. Представете си, че сте с този човек и след 20 години, когато сексуалният апетит няма да е същият – щастливи ли сте? Ако отговорът ви е не, това означава само – секс и нищо повече.

 

3. Реванш - наскоро сте се разделили с гаджето си и веднага започвате връзка с друг/а. Мислите, че това е човекът за вас, лудо влюбен/а сте и сякаш летите, а не стъпвате. Отново е време да погледнете в себе си и да приемете истината. Ако тази нова връзка е породена само от мъката по бившето гадже и искате да му/й го върнете за болката, любовта е излишна дума. Не се заблуждавайте, че обичате някого, когото познавате само от няколко дни. Особено ако това е начин да си отмъстите.

 

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия