Любов ли е наистина?

2012-04-15 17:26:00
Любов ли е наистина?
Снимка: sxc.hu

Любовта е едно прекрасно и несравнимо чувство, което всеки един човек изпитва на определен етап от живота си. Много често обаче любовта се бърка с други чувства, които, макар и подобни до известна степен, все пак значително се различават от нея. Вижте кои са те:

 

 

Похот

 

Силното сексуално влечение към определен човек твърде често бива бъркано с любовта от пръв поглед. Похотта се появява внезапно. Тя се изразява в силно желание към човек, когото често дори едва познавате. Причината за бъркането на похотта с любовта е, че и тя е също толкова силна и завладяваща.

 

Има огромна разлика обаче между физическото, сексуално привличане и любовта. Истинските топли чувства към някого се появяват чак след като се опознаете. Страстта е много силна в началото на всяка връзка, но взаимоотношения, крепени само на нея, са обречени на провал в дългосрочна перспектива.

 

 

Обсебване

 

Обсебването от даден представител на срещуположния пол също често бива бъркано с любов.

 

 

Вероятно ви се е случвало цялото ви съзнание да е заето от мисълта за определен човек, дори и самите вие да си нямате представа защо това е така. Опитвайки се да придадете логически смисъл на емоциите си, достигате до заключението, че това е любов.

 

Разбира се, не е изключено наистина да сте влюбени. Много често обаче се оказва, че всъщност просто сте си наумили, че трябва да накарате този човек да ви забележи, а веднага щом това се случи, вие загубвате интерес към него. Както и сами се досещате, това няма нищо общо с любовта, която е далеч по-трайна.

 

 

Заместване

 

Когато заместите една връзка с друга, често смятате, че това е любов. Всъщност след приключването на дълги взаимоотношения с определен човек във вас бушуват купища емоции. Твърде вероятно е всички те да създават у вас измамното усещане, че отново много бързо сте се влюбили в друг.

 

Много често хората, имащи дълги връзки, започват да изпитват страх от самотата. Ето защо те бързо се впускат в нови авантюри, като смятат, че отново са влюбени. На истинската любов обаче и трябва време.

 

Не бързайте да категоризирате чувствата си, когато самите вие все още не сте сигурни, че сте преодолели бившата си любов. Заместването на една връзка с друга не означава непременно, че сте влюбени.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия