Как и кога да кажете на гаджето си "Обичам те"

2012-04-11 14:46:00
Как и кога да кажете на гаджето си
Изразът "Обичам те" не бива да става клише. Снимка: sxc.hu

Искате да кажете на приятел/ката си, че го/я обичате, но не знаете кога и как да направите тази сериозна стъпка във вашата връзка.

 

Ако все още не сте си казвали, че се обичате, то определено ще ви е трудно да изречете тези думи пръв/първа. Направете го, когато сте останали насаме, гушнати сте и моментът е изпълнен с романтика. Погледнете го/я право в очите и му/й кажете „Обичам те!“. Ако и той/тя ти го каже – всичко е минало по план, но ако не го чуеш, не се притеснявай, на някои хора им е нужно повече време, за да изразят чувствата си.

 

Гаджето ви вече ти се е обяснило в любов, но все още не си. Изчакай най-подходящия момент и му сподели чувствата си. Извини му се, че предния път не си му казала, че го обичаш, че ти е трудно да разкриваш това, което чувстваш и затова се е получило така. Кажеш ли веднъж на половинката си „Обичам те“, вече няма да се притеснявате толкова много да казвате на глас това, което чувствате със сърцето си.

 

 

Срамувате се да му/й кажете, че го/я обичате. Нормално е да се притеснявате, особено ако ще ви е за пръв път. Направете го, когато сте насаме и се чувствате спокойна/спокоен. Ако не успеете да съберете смелост, напишете „Обичам те!“ на мъничка бележка, която поставете в джоба му/й. Така ще го/я изненадате и ще сте признали публично чувствата си, макар и не на глас. Това е крачка напред, вече сте му се обяснили в любов писмено, малко остава и ще събере достатъчно смелост, за да го направите и на глас.

 

Ако не обичате гаджето си, не му го казвайте, само защото той го е направил. Много е гадно да подвеждаш човека, когото те обича. Ако не изпитваш същите чувства към приятел/ката си, то по-добре не го лъжи. Кажи му, че имаш интерес към него/нея, че ти е приятно да сте заедно, но все още не сте се влюбили, но смятате, че това ще се случи в най-скоро време. Не се чувствайте длъжен/длъжна да кажете „Обичам те!“, само защото сте го чули от половинката си.

 

Вече и двамата сте си казали колко много се обичате. Но ако усетите, че този красив израз се превръща в клише, то опитайте да разнообразите начини си на обяснение в любов. Напишете кратко, но съдържателно любовно стихотворение, което ще зарадва любимия човек. Нарисувайте любовна картинка, скрийте я на място, където той/тя ще я намеря и ще направите деня му/й по-красив и розов. Направете му/й масаж и му/й напишете с пръсти на гърба „Обичам те“, като го/я накарате да познае какво сте написали. Направете списък с нещата, които обичате у него/нея.

 

Ако усетите, че обичате някого, но двамата не сте гаджета, по-добре се въздържайте от обяснение в любов, за да не изплашите човека срещу себе си. По-добре внимателно наблюдавайте поведението му/й, за да прецените дали и той/тя не ви възприема като повече от приятел.

 

Никога не подценявайте израза „Обичам те!“ и не го казвайте просто ей така. Той е много силен и трябва да се използва, когато наистина чувствате, че обичате човека до себе си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия