Когато двама души се разделят, понякога се случва единият от тях да иска да си отмъсти. Най-лесният начин за това е да накара бившата си половинка да ревнува, което определено не е повод за гордост. Ако осъзнавате, че постъпката ви не е зряла, но въпреки това искате да го направите, за да почувствате облекчение, то вижте няколко полезни съвета, които наистина работят:

 

1. Това, което определено няма да се хареса на бившето ви гадже е да види, че живеете добре и без него. Ако вие страдате, но не искате да му го показвате, просто ще трябва известно време да сте в ролята на щастлив човек.

 

2. Поддържайте външния си вид. Внимателно подбирайте дрехите си, дори да отивате до кварталната аптека. Не се знае дали няма да се засечете, дори той/тя да живее в другия край на града. А не искате да ви вижда занемарен/а, нали?

 

3. Не го разпитвайте. Така той/тя ще реши, че вече не се интересувате от живота му/й, защото нямате чувства. Затова колкото и да ви е любопитно как е той/тя, какви планове има за живота и т.н., не задавайте излишни въпроси.

 

4. Спортувайте, срещайте се с познати, дори с тези, които са ви общи. Така той/тя ще получава информация колко добре сте без него/нея, а това определено ще го/я подразни.

 

 

5. Не си поствайте депресивни статуси и снимките на стената във Facebook. Тези ваши признаци на слабост ясно ще му/й покажат, че имате чувства към него/нея. По-добре качвайте свои нови снимки и коментирайте места, на които сте ходили без него/нея.

 

6. Ако решите да се видите, направете го. Но е важно да си тръгнете от среща пръв/първа. Кажете й/му, че имате важна работа и трябва да си ходите. Той/тя ще реши, че имате среща с друг/а и ще се изнерви.

 

7. Когато се засечете, постарайте се да не се изчервявате и да не се издавате, че той/тя ви липсва ужасно много. Кажете му/й нещо мило, но в същото време се дръжте резервирано.

 

При по-голяма част от мъжете и жените тези тактики работят успешно, но помнете, че по никакъв начин не може да си върнете човек, който вече не изпитва чувства към вас. Затова е по-добре да концентрирате вниманието си към своя живот, а не да си играете игрички. Ако бившето ви гадже още ви обича, то ще намери начин да поговорите и евентуално да се съберете.

 

Още статии, свързани с личния живот, четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова