Как да кажеш „Обичам те”?

Изричането на вълшебните думички, които всеки влюбен би се радвал да чуе, понякога не е толкова лесно, колкото сте очаквали. Да кажеш „Обичам те” на някого, искрено и от цялото си сърце, е

2012-03-17 18:40:00
Как да кажеш „Обичам те”?
Снимка: sxc.hu

Изричането на вълшебните думички, които всеки влюбен би се радвал да чуе, понякога не е толкова лесно, колкото сте очаквали. Да кажеш „Обичам те” на някого, искрено и от цялото си сърце, е нещо наистина прекрасно. Да ти отвърнат същото е дори още по-хубаво. Ако вечно не успяваш да уцелиш правилния момент или не знаеш как да заявиш любовта си пред своя любим/своята любима, продължавай да четеш.

 

 

Ако досега никой от вас двамата не е казвал „Обичам те”

 

Ситуацията, в която някой от вас за първи път изрече вълшебните думички, понякога може да ви накара да се почувствате неловко. За да избегнете това, изберете подходящия момент. Хубаво е, ако сте сами на тихо и спокойно място и около вас няма други хора. Погледни в очите на любимия/любимата си и му/й кажи, че го/я обичаш. Ако той/тя ти отвърне със същото  – чудесно! Ако пък ли не – не се притеснявай. Вероятно просто не го е очаквал/а. Може би съвсем скоро и той/тя ще се почувства готов/а да декларира чувствата си към теб. Просто изчакай.

 

 

Ако те е срам да му/й го кажеш

 

Ако те е срам да заявиш директно в очите на гаджето си, че го/я обичаш, направи го по друг начин. След като останете насаме и споделите поредната нежна целувка помежду си, приближи се към едното му/й ухо и прошепни тихо двете думички.

Разбира се, за целта винаги можеш да използваш чата или SMS-съобщенията, но изречена на живо, фразата „Обичам те” определено звучи много по-силно и въздействащо.

 

 

Ако той/тя вече ти е казвал, че те обича, но ти не си отвръщал/а със същото

 

Ако гаджето ти вече ти е казвало, че те обича, а ти не си му/й отвръщал/а със същото, започни с изречение от рода на: „Искам да знаеш, че аз също те обичам. Съжалявам, че не съм ти го казвал/а по-рано, но исках да изчакам, преди да се уверя, че наистина изпитвам толкова силни чувства към теб”. Това със сигурност ще го/я накара да се чувства много по-приятно.

 

 

 

Ако и двамата сте си казвали „Обичам те” вече твърде много пъти

 

Във всяка връзка идва моментът, в който двете вълшебни думички започват да звучат по-скоро като „Здравей” или „Лека нощ”, отколкото като искрено и съкровено признание. Намери по-интересен и оригинален начин да засвидетелстваш чувствата си към своята половинка. Напиши му/й бележка с „Обичам те” и я пъхни тайно в джоба му/й, напиши му/й любовна поема, изготви му/й списъка с нещата, които най-много харесваш в него/нея, напиши с пръст „Обичам те” по леко запрашеното бюро в стаята му/й.

 

 

Когато нямате връзка

 

Ако изпитваш силни чувства към свой приятел/своя приятелка, но той/тя въобще не подозира за това, не избързвай да декларираш открито любовта си, тъй като така можеш да изплашиш обекта на чувствата си. По-скоро се опитай да пофлиртуваш и индиректно да му/й покажеш, че той/тя представлява интерес за теб. Покани го/я на среща, излезте, забавлявайте се. Не бързай да казваш „Обичам те” на човек, за когото дори не си сигурен/а, че наистина обичаш. По-добре първо се опознайте и вижте дали ще си допаднете.

 

 

Ако не си сигурен/а, че го/я обичаш

 

Ако не си сигурен/а в чувствата си към някого, най-добре не изричай напразно думичките „Обичам те”. Можеш да кажеш нещо от рода на: „Наистина те харесвам, приятно ми е да прекарвам времето си заедно с теб, но все още не съм сигурен/а, че това е любов”. Много по-добре е да кажеш открито как наистина се чувстваш, отколкото да излъжеш някого и да оставиш у него празни надежди.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
anthy g
преди 12 години

kva obich kvi 8 leva be xora :Posaznaite se malko chykai i si zaminavai ;)

Wax
преди 12 години

С презерватив в ръка.

Lucho
преди 12 години

Как да кажем ли? Като например отговорим на *** екзистенциален въпрос - с колко нули пишем името си?

Cold_Tearsss
преди 12 години

Отваряш си устата, толкова ли е трудно?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия