Как да преодолеете раздялата?

2012-03-16 17:45:00
Как да преодолеете раздялата?
Снимка: sxc.hu

Когато един тийнейджър е на крилете на любовта, светът около него става по-добър и приветлив. Но като всяко хубаво нещо и това си има своя край. Ако гаджето ви иска да се разделите, не се борете за нещо, което вече не съществува. Борбата си заслужава в случаите, когато раздялата ви е породена от нещо глупаво и знаете, че и вие и половинката ви се обичате и никой от двама ви не иска връзката ви да приключи. Но ако той/тя вече не ви обича или вие сте се разделили с него/нея заради непреодолими различия, няма смисъл да давате втори шанс на връзката си, защото „вълкът козината си мени, но нравът – не“. Ако сте се разделили, защото той/тя се държи по начин, който не ви допада и се съберете отново, понеже имате обещание от негова/нейна страна да се промени, знайте, че тази промяна ще трае няколко месеца (в най-добрия случай) и после нещата ще си се върнат постарому. Вижте как да забравите бившето си гадже:

 

1. Въпреки всичко не бъдете тъжна/тъжен – може би наистина не се чувствате добре и в този момент мислите, че животът ви няма смисъл, но оставете тези чувства единствено за себе си. Пред другите бъдете ведър човек, който се радва на живота. Ако имате нужда си купете нови дрехи, които ще повишат самочувствието ви. Правете всичко възможно да изглеждате така, сякаш не ви боли от раздялата.

 

2. Изтрий телефонния му/й номер – повечето хора знаят наизуст номера на любимия си човек, но това не пречи да го изтриете поне от телефонния си указател. Иначе не е изключено постоянно да му/й звъните и да обсъждате въпроси, които само ще ви ядосат и натъжат. Нали знаете – далеч от очите, далеч от сърцето. За да преодолеете някого, първо трябва да се дистанцирате от него.

 

3. Не контактувайте излишно с бившето си гадже – разбира се, това не означава да се подминавате като пътни знаци, когато се видите, но избягвайте честите разговори и срещи и забравете за секса за сдобряване. Може би си мислите, че като спите отново заедно, ще се възродят чувствата му/й, но това няма как да стане. Единственото, което ще стане, е да се нараните и то съвсем съзнателно.

 

4. Не се самосъжалявай – сигурно ще ти е трудно, ако всичките ти приятели са обвързани, а ти наскоро си се разделили с гаджето. Но все пак тук няма място за излишно самосъжаляване, така че горе главата и не забравяй, че „всяко зло е за добро“.

 

5. Престани да мислиш какво е щяло да стане, ако ... - щом нещо е станало, значи така ти е било писано и Господ е решил, че това е най-доброто за теб. Престани постоянно да мислиш и премисляш какъв щеше да е сега животът ти, ако още бяхте заедно. Човек не знае какво го чака, затова трябва да мисли положително.

 

 

6. Не се изолирай от околните – след като човек преживее тежка раздяла, той определено има нужда да остане насаме със себе си. Но не прекалявай, за да не изпаднеш в депресия. Намери си какво да правиш, за да се разсейваш и да имаш колкото се може по-малко моменти, когато няма за какво да мислиш и отново превърташ проблемите на връзката си.

 

7. Златното правило – клин, клин избива – за да забравиш гаджето си, намери си ново. Може да ти звучи повърхностно, но при повечето хора този метод работи успешно. Новият ти приятел/новата ти приятелка ще те разсейва, ще те развеселява, ще мислиш за него/нея и така неусетно ще преодолееш раздялата с бившето си гадже. Опитай, няма да съжаляваш :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
AstroGirl
преди 12 години

хубаво е да си намериш друго гадже, но може да дойде един момент в който той може да се влюби в теб, а ти си използвала да забравиш друг......


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия