Какво да НЕ правите на първа среща

2012-02-07 00:26:00
Какво да НЕ правите на първа среща

Всяко едно момиче се притеснява преди да излезе за пръв път с момчето, което харесва. Срещата ви може да мине добре, но може и отдалечите от себе си вашия възлюбен. Няма правила, които трябва да следвате, но вижте нещата, които е препоръчително да избягвате:

1. Консумирате прекалено много алкохол - ако срещата ви е в някой бар и сте решили да пийнете нещо, за да разпуснете, внимавайте да не прекалите и да се изложите. Не забравяйте, че пияно момиче е много отблъскваща гледка. А и под влиянието на алкохола може да споделите неща, които не искате да разкривате. За да не се излагате, хапнете нещо преди да отидете на срещата, за да не ви е празен стомахът и да се напиете от малко. Също така си поръчайте нещо леко - бяло вино, бейлис и т.н. Ако не консумирате алкохол, не го правете насила, за да му се харесате. Почувствате ли се некомфортно, веднага се приберете у дома.

2. Не сте се облекли подходящо - трябва да подберете дрехите си според това къде отивате. Ако имате билети за волейболен мач или ще ходите на планина, забравете за обувките с високи токчета или прекалено официалните и секси дрешки. Облечете се подходящо, за да не се чувствате неловко и смешно сред група запалянковци.

3. Прекалявате със смеха - в повечето романтични комедии има сцени, в които ясно се вижда, че жената се смее насила, а мъжът се чуди какво става. Да, представителите на силния пол обичат, когато техният хумор бъде оценен, но не се престаравайте, защото си личи, когато смехът ви не ви идва отвътре. Не бъдете пасивна по време на срещата, смейте се на шегите му, но кажете и вие нещо интересно и забавно, с което ще го впечатлите и разсмеете.

4. Говорите за бившия си приятел - дамите са склонни на подсъзнателно нива да сравняват бившия си с момчето, с което са на среща. Някои от тях дори го правят на глас. Постарайте са да не го правите, защото никой не обича да бъде сравняван.

5. Пишете SMS-и на някого по време на вашата среща - в днешно време повечето тийнейджъри имат лошия навик постоянно да правят нещо на мобилния си телефон - да пишат SMS-и на някой приятел, да звънят на някого, защото имат много безплатни минути или да играят на някаква игра, за да минава времето. Забравете за тези излишни неща, когато сте на среща. Вашият възлюбен няма да остане доволен, когато види, че не е център на внимание и правите други неща, които явно ви забавляват повече от него. Ако все пак GSM-ът ви звънне и разговорът е спешен, извинете се, проведете кратък разговор и повече не вдигайте на никой друг. Най-добре сложете телефона си на вибрация в чантата, за да не ви смущава.

6. Виждате му се лесна - някои момичета са лесни по природа, на други стават такива, след като са употребили солидно количество алкохол. Момчетата харесват лесните момичета, но само за по веднъж. А вие сте стойностна девойка, която не иска просто да му бъде поредната бройка в леглото, нали? Дори да го желаете, дръжте на своите принципи и не му позволявайте да ви мисли за такава, каквато не сте.

7. Не спирате да говорите - разбира се, че не трябва да се притеснявате и да мълчите, но забравяйте, че сте насреща и целта е да водите диалог, а не монолог. Разкажете му за себе си, но и го питайте разни неща за него. Все пак целта на вашата среща е да се опознаете и да видите дали имате бъдеще заедно.

8. Прекалявате с флирта - ако прекалите с флирта той ще реши, че сте лесна и директно му се предлагате. Не падайте на това ниво и не се дръжте по този евтин начин. Мъжете обичат да са водещите и затова оставете развитието на срещата в неговите ръце. Нека той флиртува с вас, вие просто му отвръщайте.

9. Имате лоши маниери - може да не сте на светско събиране, но все пак трябва да се държите на ниво. Вие забелязвате неговите кавалерски обноски, а той вашите маниери (или липсата на такива).


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия