Натякването убива чувствата у любимия човек

Повечето хора правят съществена грешка, като натякват нещо на някого. Има случаи, когато има смисъл това да се прави, но често е излишно, знаем го и въпреки това не можем да спрем.Психолозите са на мн

2012-02-03 00:12:00
Натякването убива чувствата у любимия човек

Повечето хора правят съществена грешка, като натякват нещо на някого. Има случаи, когато има смисъл това да се прави, но често е излишно, знаем го и въпреки това не можем да спрем.

Психолозите са на мнение, че когато постоянно натякваме на някого негова грешка, показваме, че му нямаме доверие. Когато кажем на някого да направи нещо за тях, но се притесняваме, че той ще забрави, започваме да го подсещаме, като в един момент това подсещане се превръща с досадно натякване. Така човекът може нарочно да не свърши неща, защото се дразни от липсата ви на доверие у него.

Ако в една двойка партньорите имат различни характери - единият обича да организира ежедневието си, а другият прави всичко, когато може и често това е в последния момент, то е доста вероятно да има скандали на тази тема.

Представителките на нежния пол са тези, които по-често натякван на половинката си, защото те са домакини и носят отговорността за дома и семейството, а и са по-чувствителни, когато имат лични проблеми.

Когато дамите искат нещо, но не получат отговор, че ще стане, те започват да се притесняват и да смятат, че има нещо нередно. А когато започват постоянно да напомнят на половинката си (да купят вестник, да измият чиниите, да не забравят да разходят кучето и т.н.), нещата се влошават.

За това положение не са виновни единствено жените. Често мъжете не дават ясен сигнал дали са чули молбата и дали имат възможност да свършат задачата, която са им възложили. Понякога те не отговарят, защото не знаят дали могат да помогнат и не искат да разочароват своята любима.

В една двойка трябва да има доверие и разбиране, за да върви връзката нормално. Ако често натяквате на любимия човек, то това може да убие неговите чувства.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия