Има доста съвети как човек да има здравословна връзка, но хората обикновено се притесняват, когато се карат с половинката си. За успокоение на всички влюбени скандалите веднъж в седмицата са полезни и ви гарантират здрава и изпълнена с щастие връзка. Разбира се, те трябва да бъдат в границите на нормалното и да отсъстват всякакви елементи на насилие.

44% от съпрузите смятат, че скандалите определено помагат за поддържане на открито общуване. Споровете са полезни, защото е по-добре човек да бъде искрен, отколкото да прикрива нещата, които не харесват и с времето те да станат нещо непоносимо. Проблемите трябва да се обсъждат на време, за да бъдат разрешени с минимални последствия.

Разбира се има скандали, които могат да бъдат полезни, но има и такива, които са в състояние да разрушат една връзка. Когато във вашия спор присъстват доста обидни реплики и/или насилие, то те определено са деструктивни и не се причисляват към част от нормалните взаимоотношения в една двойка. Когато двама влюбени спорят, те трябва да го правят спокойно и без излишни нападки.

По-добре да се карате понякога, отколкото да трупате проблеми и излишен стрес в себе си, който да се трупа с времето и в един момент нещата да бъдат непоправими.

Автор: Ралица Солакова