На голяма част от дамите са им изневерявали и те отлично знаят колко трудно се преживява това. Те не искат да си спомнят за този период от техния живот и с право. Вижте какво човек НЕ трябва да прави, когато е жертва на изневяра:

 


1. Да не пита за детайли около изневярата - колкото и да ви гризе любопитството, никога не му се поддавайте и не питайте за детайли около изневярата. Ако разберете дали тя е по-красива от вас, по-добра в леглото, по-секси и т.н., няма да се успокоите, напротив тези неща постоянно ще се въртят в главата ви и ще ви нараняват. Защо трябва да си го причинявате?

 


2. Не обвинявайте себе си за това, че са ви изневерили - голяма грешка от ваша страна е да критикувате себе си. Винаги може да бъдете по-мила, да се обличате с по-секси дрехи и т.н, но все пак вашата половинка е с вас, защото ви обича, а не, защото изглеждате добре и сте мила във всеки един момент. Все пак вие сте човек и имате своите мисли, чувства и емоции. Ако вашият любим започне да ви критикува и да ви намеква, че вие сте причината да се загледа по-чужда жена, знайте, че просто търси оправдания за своите действия.

 


3. Не изливайте мъката си на всеки срещнат - да, когато човек споделя мъката си, на него му олекна, но това трябва да става само пред най-близките приятели, които ще запазят за себе си вашия личен живот. Може много да ви боли и да искате постоянно да говорите за това, за да се отърсите по-бързо от болката, но не правете тази грешка. Все пак надали искате вашата история да се разказва от уста на уста и да бъдете обсъждана и критикувана от другите жени? 

 


Вече разбрахте кои са трите най-важни неща, които НЕ трябва да правите, ако вашият любим ви е изневерил. Сега вижте кои са нещата, които е хубаво да направите, ако сте жертва на изневяра:

 


1. Отмъстете си на вашата половинка - може би, приятелите ви ще ви критикуват за това, което правите, но все пак той ви е наранил съзнателно, защо и вие да не го направите, за да ви олекне? Ако не е бил той е нямало да ви се налага да се справяте с такъв сериозен емоционален проблем. Плачете пред него, не се крийте, обвинявайте го, че ви е наранил, обиждайте го, ако имате нужда, правете всичко, което ви кара да се чувствате по-добре. Не правете грешката да таите негативните емоции в себе си, защото това е опасно за вашето здраве. Ако сте готова, простете му, за да не се питате след време дали не е бил голямата ви любов, която просто е направила грешка, но ако ви изневери повторно, след като е станал свидетел на сълзите ви и е видял колко ви е наранил - зарежете го с чиста съвест и с усмивка на уста и намерете човек, който ще ви заслужава.

 


2. Ако имате нужда отидете на психолог - в България гледат малко странно на хората, които посещават психолог. Просто в страната ни не е възприето да споделяме личните си проблеми на чужди хора, а това определено помага. Психолозите имат нужната практика, образование и определено могат да ни помогнат да преодолеем случилото се. 

 


3. Вижте се с жената, с която е бил вашият любим - тази среща не е препоръчителна за всеки. Ако все пак имате желание и сила да се видите с жената, която е била в прегръдките на вашата половинка, направете го. Поговорете си с нея, кажете й каквото искате, но бъдете готови да чуете неща, които не искате. Тази среща определено ще смъкне напрежението от вас.

Автор: Ралица Солакова