Българската Коледа сбъдва мечти и връща надеждата !

2011-12-18 21:40:00
Българската Коледа сбъдва мечти и връща надеждата !

Българската Коледа е спасение за доста деца, които имат проблеми със здравето. Скоро идват коледните празници и кампанията Българска Коледа вече набира средства.

Президентът на България Плевнелиев продължава поставената традиция от Георги Първанов въпреки споровете дали има смисъл от кампанията и дали събира необходимите средства. Последните две години са доста тежки от финансова гледна точка за българите, но това не ни дава право да премахнем една от възможностите де бъдат събрани средства за децата, които имат нужда от тях.

Благодарение на кампанията Българската Коледа Илиян Кирилов от Перник вече може да вижда. Момченцето се ражда преждевременно и е поставено в кувьоз, където получава ретинопатия на двете очи. Лекарите поставят диагнозата и са на мнение, че няма шанс някога Илиан да прогледне.

Близка на семейството не остава безразлична със случилото се и подава медицинските документи на невръстното дете в Българската Коледа. Отпуснати са им 1 500 евро и детето е изпратено на лечение в клиника в Русия. След проведения курс лечение Илиян започва да различава движещи се обекти.

През 2009 година му отпускат още 2 000 евро. Семейството заминава за същата клиника и тогава зрението на едно око на Илиян почти се възстановява на 100%. През май 2010 година дават още 3 000 евро на пернишкото семейство, за да бъде възстановено зрението и на другото око. Лекарите обаче не дават надежди, че чудото ще се случи и с него, но и това, което е станало, никак не е малко. Илиян е бил сляп, а сега вече вижда добре, макар и само с едно око.

За съжаление детето има лоша орис и на четири години става ясно, че страда от аутизъм. Родителите продължават да се борят за детето си, като сега ще вложат всичките си усилия, за да излекуват болестта му. За съжаление, майката няма работа, а бащата работи като строителен работник. Семейството отново ще се обърне към Българската Коледа, която до този момент е сбъдвала техните мечти.

Бъдете съпричастни към случващото се, пуснете SMS на 1117 на стойност 1 лв., за да помогнете на дете в беда!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия