Не е особено трудно човек да започне нова връзка, да, не познаваш човека до себе си, не знаеш характера му, навиците му, приятелите му и т.н., но все пак всеки знае, че в началото всичко е розово. Но когато се стигне до момента на раздялата, нещата стават доста по-сложни, особено, ако връзката е била дълго време и е била изпълнена с истински чувства. Трудно е в такъв момент човек да бъде искрен, да каже истината в очите и в същото време да не бъде лошият, който наранява влюбения човек. Вижте кои са най-честите начини за раздяла и как биват приемани те от човека, с когото се разделят:

1. Неочакваната раздяла - един от двама е смятал, че връзката върви чудесно и взаимоотношенията му с любимия човек са прекрасни, но вторият партньор има друго мнение по въпроса и иска да се раздялата. Докато инициаторът на раздялата отдавна е обмислял как и кога да съобщи за намеренията си, другият остава неприятно изненадан от случващото се. Такъв край на връзка е доста болезнен, защото влюбеният от крилете на любовта пада директно в ръцете на мъката, без да знае каква точно е причината да се случи това.

2. Раздяла с помощта на модерните технологии - тези хора искат да прекратят връзката си, но нямат смелостта и нужното уважение към човека до себе си, за да се срещнат с него и да му кажат всичко в очите. Много по-лесно е да се изпрати SMS или кратко текстово съобщение и да се каже, че нещата помежду им вече са приключили. Но честно ли е човек да се скрие зад виртуалния свят и да лиши половинката си, на която до вчера се е обяснявал в любов, за да си спести усилията да даде разумен довод за действията си. Такава раздяла може да бъде бърза и безболезнена, защото вече човек си е свършил работата, не е трябвало да бъде искрен и вече е свободен. Но повечето хора, които се разделят така с гаджето си, всъщност не са сигурни, че искат тази раздяла.

3. Публичното обявяване на раздялата - тази раздяла прилича на горната, но разликата е, че при нея всички онлайн приятели знаят, че връзката е приключила. Напоследък това се обявява най-бързо в социалната мрежа Facebook, но на наранения човек не му харесва това и не иска всички да са наясно за случващото се между него и бившето му гадже. Другите бързат да коментират случилото се, някои са позитивно настроени към станалото, другите пък съжаляват, но и двата типа постове нараняват изоставения. Хубаво е такива неща да си остават лични, защото е болезнено да влезеш в профила си и да видиш чужди коментира относно твоята раздяла с твоя любим човек.

4. Раздяла с приятелска помощ - когато настъпи момента на раздяла, не е изключено някой близък приятел (а защо не и няколко такива) да се намеси в нещата. Ако инициаторът на раздялата не може сам да вземе решение, той търси подкрепа в своя най-близък приятел. Хубаво е човек да знае, че в такъв момент приятелите са излишни, да, по-лесно е да пратиш някой, който да каже на гаджето ти, че нещата помежду ви са свършили, но не е честно. В крайна сметка другият трябва да чуе причините за тази раздяла, да му се даде адекватно обяснение, а не човекът да се крие зад сянката на друг.

5. Отлагане на раздялата - такъв тип раздяла предпочитат хората, които се страхуват да споделят на половинката си своето решение. Това определено е доста неприятен начин за приключване на взаимоотношения, защото носи много страдания със себе си, докато истината излезе наяве.

6. Празничната раздяла - хората отдават значение на празниците, било те лични или не и често инициаторът на раздялата изчаква те да минат, за да сподели намеренията си. Тамън тържеството е приключило и единият от двойката е много щастлив, но другият помрачава настроението му с новината си. Болката на загубата на любим човек е много по-силна, когато е на фона на отминала радост.

7. Покриването - много е неприятно, когато уж нещата са идеални и единият партньор се скрие и обрече на пълна неизвестност бившата си любима половинка. Телефонът е изключен, не се отговаря на позвъняванията, кратките съобщения, mail-ите, съобщенията във Facebook и т.н. За този, който иска раздялата, тази постъпка е добре дошла, защото няма нужда от обяснения, от слушане на молби от страна на другия и т.н., но какво всъщност преживява другия? Той не знае защо така е станало, няма откъде да разбере, чувства се пренебрегнат, отхвърлен, изоставен ... защо трябва да се причинява нещо такова на човек, вместо да му се отдели половин-един час и да се отговори на въпросите му. Хора, чиито отношения са приключили по този начин, преживяват силна психическа травма.

8. Намеса на родителите - майката е единственият човек на Земята, която наистина обича детето си, без значение какво й причинява то. Някои родители стигат далеч в желанието си до помогнат на децата си, че започват активно да се месят в техния личен живот. Ако детето е близко с някой от своите родители и споделя всичко, то до раздяла ще се стигне в най-скоро време, защото никой родител няма да позволи детето му да не се чувства щастливо.


Видяхте доста начини, благодарение на които можете да сложи край на връзката си, когато вече не се чувствате щастливи с човека до себе си, но не смятате ли, че е редно да се видите очи в очи с този човек, да му кажете защо сте стигнали до това решение, да отговорите на въпросите му, ако има такива и да се разделите по-възможно най-добрия начин. Защото, ако използвате някой от гореспоменатите начини, то определено ще бъдете намразени и то с право.
Автор: Ралица Солакова