Заедно сте с мъжа, когато обичате вече от няколко години. Всичко в отношенията ви е прекрасно.

В един момент обаче, за себе си  напомня неговата бивша приятелка.  Започва да звъни по телефона и дори да ви идва на гости.  Вашият партньор ви уверява, че   между тях няма нищо по-специално , освен дружески отношения и я нарича ‘семейна приятелка’.

Вие сте в паника - какво  ще стане, ако отношенията между двамата се подновят?

Като първа стъпка, трябва да установите какви чувства наистина  предизвиква тази жена у партньора ви, колко време са били заедно и каква  е  причината за раздялата им. Ако инициаторът е вашият партньор,  това е добре, защото мъжете рядко живеят със спомените. Но,  ако причината е тя - необходимо  е много внимателно да проследите техните отношения.  Поговорете откровено - попитайте любимия как би се чувствал той, ако вие започнете да се срещате с бившето си гадже, как би реагирал?

Ако пък вашият партньор нарочно провокира ревността ви, за да привлече вниманието ви? Помислете си дали сте му обръщaли достатъчно внимание. Освежете чувствата!  Добавете нещо ново  в отношенията. Покажете  нова черта от характера си. Направете си експеримент с нова прическа, например. Партньорът ще ви погледне с други очи.

Не трябва да контролирате всяка негов стъпка. Напротив, ако той  помага на предишната си приятелка,  вие пък си направете среща с приятели от бившата си компания.

Има и друг вариант - може пък да се опитате да се сближите със съперницата си и да намерите общи интереси. Това се е случвало. Може да отидете на театър, на шопинг... Важното е , той да не е с вас. Така ще имате възможност да опознaете това момиче, а то може да се окаже и много мил и приятен човек.  Но имайте предвид, че има и жени, които са толкова хитри, че ще ви отмъкнат мъжа под носа, без да  се усетите.

Темата за изневярата  е постоянна. Да се дават съвети отстрани е много лесно.  Някои смятат, че прелюбодеецът трябва да се зачеркне завинаги от общия живот. Това не е никак лесно, но пък, ако не го направите, другите ще ви  обвинят в мекушавост. Поставете се на мястото на другия. Един разговор може да ви накара да  разберете, че да се разруши всичко ,  не е така лесно. Ако пък нещата се оправят, то тогава,  след време,  ще  има моменти, когато ще изтръпвате като си помислите, какво би станало,  ако тогава се бяхте поддали на емоциите. ....
Автор: Албена Иванова