Да запазим романтиката във връзката

Как за запазим романтиката от първите дни на връзката? Това може да стане, ако следвате някои лесни стъпки, които обаче поддържат  свежестта на любовта от първите месеци. Ако вече живеете с партньора си, обезателно избягвайте споровете, с

2010-07-22 16:03:09
Да запазим романтиката във връзката
Как за запазим романтиката от първите дни на връзката? Това може да стане, ако следвате някои лесни стъпки, които обаче поддържат  свежестта на любовта от първите месеци.

Ако вече живеете с партньора си, обезателно избягвайте споровете, свързани с парите. Специалистите напомнят, че финансовите проблеми са в основата на много спорове в една връзка.  В началото парите не са тема за свада. Това се случва, когато връзката напредне и отговорностите се натрупат. Финансовите въпроси не могат да се игнорират изцяло, но е важно   с партньора да се уверите, че сте на една вълна, за да се избегнат скандалите.

В началото на връзката сте били склонни да прощавате на партньора  доста неща, а после не е така.  Затова се върнете във  времето на първите трепети, когато някои негативни черти са ви  били дори привлекателни и не са ви дразнили, времето, когато едно обикновено ‘извинявай’ е било достатъчно  за край на спора. Постарайте се да прощавате дребните грешки.

Друга важна стъпка, за да запазим романтиката на връзката е да си правите срещи с партньора, нищо, че го виждате всеки ден или живеете с него. Необходимо е да  посвещавате поне по един час седмично за интимни и емоционални срещи - те сам много важни за връзката.  Освен това,  за една здрава и вълнуваща връзка е много важен и секса, затова не го подценявайте в никакъв случай - той  помага да се отпуснете, да се отърсите от ежедневното бреме и да се свържете с партньора на емоционално и физическо ниво.

Определете общите интереси с партньора си и отделете време да им се насладите. Независимо дали е пътуване или някакво хоби, ако има нещо, което харесвате и двамата, това ще поддържа връзката помежду ви.    

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия