Любовта на великите - част 2

Фрида Кало и Диего Ривера ---------------------------- Знакова и обичана от мексиканците е двойката Фрида Кало и Диего Ривера. Големият мексикански стенописец Ривера  отваря сърцето си за младата Фрида. Любовта им е бурна  и с

2010-06-20 00:26:43
Любовта на великите - част 2
Фрида Кало и Диего Ривера
----------------------------


Знакова и обичана от мексиканците е двойката Фрида Кало и Диего Ривера.

Големият мексикански стенописец Ривера  отваря сърцето си за младата Фрида. Любовта им е бурна  и с много обрати. Но за Фрида остава страданието .


Магдалена Кармен Фрида е родена през 1907 година. На 18 години тя претърпява тежка катастрофа с трамвай - перило се врязва в корема й, засяга гръбнака и разкъсва матката й.  Младото момиче намира утеха в изкуството. То прави живота й пълноценен. В своите творби тя претворява  главно болката - физическа и душевна.


Връзката й с Диего й носи постоянни разочарования заради постоянните му изневери. Ривера спи дори със сестра й, "откритие" станало причина за третия спонтанен аборт на художничката.



Ексцентрична и в живота, Фрида се опитва да се реваншира на Диего с безразсъдни забежки и с мъже, и с жени. Сред любовниците й са Лев Троцки, Рокфелер, фотографката Тина Модити... Една от жените,  предизвикали бурната й ревност, е Полет Годар, съпруга на Чарли Чаплин, която започва роман с Ривера.


Отношенията с Диего са пред разпадане.  Философията на Ривера е, че колкото повече обича една жена,толкова повече иска да я нарани. Въпреки това, Фрида е влюбена в него.


На изожбата  си  през 1953 година, Фрида Кало отива на болнично легло. Ампутират десния  й  крак. След дълбока депресия,  тя се връща към рисуването и създава последните си картини. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия