Мъжете и ревността

Някои  жени  си мислят: "Той ме ревнува, значи ме обича". На тях им е приятно, че партньорът им не е равнодушен към тях. Но какво е отношението на  мъжете към ревността и по-специално за женската ревност? Сигурно&nbs

2010-05-29 17:37:13
Мъжете и ревността
Някои  жени  си мислят: "Той ме ревнува, значи ме обича". На тях им е приятно, че партньорът им не е равнодушен към тях. Но какво е отношението на  мъжете към ревността и по-специално за женската ревност?


Сигурно  жените  са наясно какви качества  не искат да притежават партньорите им. И едно от тях вероятно е ревността. Това означава, че партньорът не им вярва. Те имат усещането, че са негова собственост и трябва да се държат така, както на него му харесва.

Има обаче и хора, които не могат да си представят отношенията си без ревност. Без нея просто  им е скучно.


На жените не им харесва, когато партньорът им ги ревнува. Тук обаче изниква логичният въпрос- защо те го ревнуват?  На какво се дължи това - двоен стандарт, комплекс за малоценност, чувство за лична собственост? По-скоро всичко заедно.

Ревността е  чувство, което и двамата партньори не харесват. От друга страна пък отсъствието й поражда въпросът: "Обича ли ме той/тя, след като не ме рввнува?"
Те са изправени  пред дилемата  има ли любов без ревност и дали ревността е съставна част от любовта. Дали ревността  не е ограничаване на свободата, едно чувство, което подрива доверието между партньорите?


Определението на ревността  е следното: страстно недоверие, мъчително съмнение в нечия вярност, любов и преданост. Всъщност, това е елементарен страх да се почувствате по-малко привлекателна, умна и желана, отколкото потенциалната съперница.  Първопричината за ревността е неувереността в себе си. В началото тя се приема на шега, но с времето ревността се превръща в начин да запазите любовта... или по-скоро мъжа.

Как се отнасят към ревността мъжете? От една страна ревността от страна на жената означава, че той не й е безразличен, което, до известна степен, го ласкае. От друга, обаче, това е знак за недоверие.

Какви са вариантите на мъжката реакция?

Ако на мъжа му е приятно да го ревнуват, той е типично мамино синче. Той иска партньорката му да се грижи за него, както майка му. Ревността от нейна страна за него означава много. Това е морален мазохизъм, без който животът на този тип мъже ще бъде непълноценен.

Има мъже , за които ревноста е необходим компонент на любовта. Те малко приличат на предишния тип, но майката не играе толкова важна роля в живота им. Сами ще позвънят, ако закъсняват.. . За този тип мъже липсата на ревност от ваша страна е неразбираема, а техният  девиз е :"Ревнува, значи ме обича".


Третият тип мъже не понасят ревността. Те са свободолюбиви и горди, градят отношенията си на взаимно доверие. Просто те се доверяват и смятат, че и жената до тях   трябва да им вярва. За тези  мъже ревността е признак на недоверие и страх. Когато  те са дали клетва за вярност, държат на думата си. Те също не  ревнуват. На тези мъже трябва да се даде свобода и те няма да злоупотребят с нея.


За четвъртия тип мъже ревността е олицетворение на женската слабост. Те смятат, че жената е слабо същесво  и  се нуждае от закрилата на мъжа. Жените трябва да се страхуват да не ги загубят и като следствие,  да трябва да ги ревнуват. Тези мъже ги тревожи липсата на ревност. За тях е кошмарно да установят, че не сте тази слаба жена, която им  е нужна.  Дали си струва да се живее с такъв мъж, решават жените.


Петият тип мъже са тези, които се страхуват от жена, която ревнува. Те са неуверени, но пък искат да им  вярват, независимо от недостатъците им, да ги обичат и уважават. Страхуват се от ревността  и от жената, която ги ревнува.


Но все пак - какво можем да постигнем с ревност? Всъщност нищо. В случаите, когато мъжете се нуждаят от нея, те предпочитат театралната, а не истинската. Знайте, че ако
 мъжът иска да ви изневери, ревността няма да го спре, напротив,  тя дори може да го подтикне към това.

По-добре помислете какво правите или какво не сте направили, погрижете се за себе си, бъдете жената, с която той иска да свърже съдбата си. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия