Кои са 10-те най-подходящи места за първа среща?

Всеки много се притеснява и трудно намира кураж, за да покани човека, когото харесва, на първа среща. Тази стъпка е вече направена, но ето, че се изправяме пред нов проблем - къде да я/го заведем? Аз ли трябва да платя сметката? Дали ще й/му хареса в

2010-05-07 13:04:00
Кои са 10-те най-подходящи места за първа среща?
Всеки много се притеснява и трудно намира кураж, за да покани човека, когото харесва, на първа среща. Тази стъпка е вече направена, но ето, че се изправяме пред нов проблем - къде да я/го заведем? Аз ли трябва да платя сметката? Дали ще й/му хареса в моята компания? Какво да облека? За какво да си говорим?

Тези въпроси тормозят и ще тормозят всеки един тийнейджър. Но всъщност нещата седят така - една среща ще мине идеално, ако бъдете истински и се видите на място, където може спокойно да си говорите, за да се опознаете. Киното не е добър вариант, защото по-голямата част от срещата ще мине в гледането на филм, а целта е все пак да разберете повече един за друг. Но пък и ресторантът не е добър вариант, защото няма да е готино да седите на масата, а да няма какво да си кажете. Затова заложете на нещо по-практично - отидете на кафе и помолете някой ваш близък приятел по някое време да ви звънне и ако срещата не върви просто се извинете, че е изникнало нещо спешно и си тръгнете. Ако пък нещата вървят по план, просто останете и са наслаждавайте на срещата.

Перфектна среща може да се нарече тази, при която и двамата се чувстват спокойни, не се правят на такива, каквито не са и с лекота намират интересни теми за разговор. Нека видим кои са 10-те най-подходящи места за първа среща:

1. Концерт - този вариант се препоръчва за хора, които не си падат по дългите разговори и се чувстват по-спокойни, докато слушат музика. На концертите хората се отпускат, държат се спокойно, пеят, танцуват и си прекарват добре. Ако и двамата слушате еднаква музика, то концертът би бил добър вариант за първа среща.

2. Зоологическа градина - всеки човек обича да ходи на зоологическа градина, да види различни животни, да им се радва, да ги храни (макар че това не е позволено), да се снима пред тях и т.н. А и темите за разговор ще бъдат много и най-различни, благодарение на животните. Винаги може да обсъдите колко са страшни змиите, колко са сладки маймуните и интересни истории, свързани с животни.

3. Вечеря у дома - ако имате добри готварски умения, защо да не ги покажете и да я/го очаровате с домашно приготвена вечеря? Стига да има къде да я/го поканите, мисля, че бихте си прекарали добре.

4. Паркът - място, което е подходящо за разходки, ако си падате по хвърлянето на фризби или федербала, защо да не намерите някоя полянка и да се забавлявате заедно?

5. Музеи - този вариант е подходящ за малко хора, защото не всеки обича да гледа картини или експонати. Заложете на този тип първа среща, ако сте сигурни, че тя/той си пада по ходенето на музеи, защото иначе рискувате да я/го отекчите докрай.

6. Спорт - отидете на кънки на лед или на поход в планината, отидете на водни колела, покарайте колела в парка. Ако и двамата сте спортни натури определено ще бъдете доволни от срещата.

7. Танци - ако и двамата сте романтични натури може първият път да отидете на танци. Този тип първа среща е доста смел вариант, но също така и доста романтичен. Но трябва и двамата да си падате по танците, иначе срещата няма да се получи.

8. Шоу/предаване - по телевизията дават доста предавания, които имат жива публика. Защо да не си вземете билети и да не отидете на някое хумористично предаване, така хем ще се смеете от сърце, хем ще има за какво да си говорите - да обсъждате скечовете, артистите и т.н. Другият вариант е да отидете на театър, но, за съжаление, в днешно време доста от младите хора предпочитат киното пред театъра.

9. Спортни събития - ако и двамата сте любители на един и същи спорт, може да отидете на някой мач - футболен, баскетболен, волейболен и т.н. Хората се забавляват на такива места и излизавт емоциите си.

10. Забавление - в днешно време има много места, където може да се забавлявате - билярд, боулинг, дартс и т.н. Така хем няма да се налага да си говорите нон-стоп, хем ще се отпуснете и разговорът ще върви по-лесно. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия