Изневярата - кошмарът на жените

Много сме писали и говорили за изневярата,  за това, че тя е големият кошмар  на повечето жени, за това, че  тя е причината за края на много връзки, както у нас, така и по света. Питаме се също, защо изневеряват мъжете и как да разп

2010-04-10 16:13:08
Изневярата - кошмарът на жените
Много сме писали и говорили за изневярата,  за това, че тя е големият кошмар  на повечето жени, за това, че  тя е причината за края на много връзки, както у нас, така и по света. Питаме се също, защо изневеряват мъжете и как да разпознаем кръшкачите.

Една от основните причини за изневярата на мъжете в  скуката. Трудно е да се запази  страстта във връзката, особено в забързаното ни ежедневие, когато времето не стига, задачите са много , а проблемите още повече. Но все пак, не трябва да се забравя любимия, защото сигурността, че той ви обича, не е достатъчна. Стане ли му скучно, изневярата е почти сигурна.

Мъжете изневеряват и заради тръпката. Те обичат да флиртуват, а когато са обвързани, им е още по-приятно, защото, както се казва,  забраненият плод е най-вкусен.
А тъй като  мъжете  и по природа са ловци, те обичат да гонят плячката. 

Друга важна причина за изневяра е  недостигът на секс. Разбира се, това е доста относително, защото за мъжете сексът никога не е достатъчен и винаги могат  именно с това да  оправдаят  забежките си.  Затова бъдете по-хитри  и не чакайте само неговата инициатива - проявете ентусиазъм и сбъднете някоя негова еротична фантазия. Имайте предвид, че в секса няма табута, стига това да е приятно и на двамата партньори.

Мъжете не са моногамни по природа. Изневярата се корени в гените им. Ако той реши да бъде с една единствена жена, то то е, защото  е осъзнал, че любовта и приятелството са по-важни от нагона.

Ако обаче сексът между двамата не върви и вие почти не разговаряте, ако, когато той ви види, изпитва досада, изневярата е сигурна. Ако има подобни симптоми във връзката ви, не се колебайте да я прекъснете, защото всичко е свършило и любовта си е отишла.

Мариз Вейланд, френска психоложка, прави три портрета на мъжете. Според нея има редовни кръшкачи, които обаче са привързани към половинката си и я смятат за светица, вторият тип -  това са влюбчивите натури, които изневеряват при всеки трепет на сърцето и третият  -  така наречените "предани" и "верни".

Така нареченият "екскурзиант" е непостоянен и лекомислен, но лоялен към връзката си. За него  изневярата е нещо естествено, но  връзката  не се поставя в рискова ситуация и  не се разрушава поради глупост. Тези мъже по принцип ценят съпругите или приятелките си, а те от своя страна са наясно с това. Понякога дори знаят за изневерите или поне се досещат, но не ги считат за заплаха, защото са сигурни, че винаги  ще играят главна роля...

Психолозите са на мнение, че тези мъже са имали властни майки. Те имат нужда  да съблазняват жени извън семейството. Неписаният договор на такива двойки е: той кръшка и се прави, че нищо не се случва, а жената се прави, че му вярва, за да защити сигурността на дома.

Вторият тип  определен от френската психоложка, е така нареченият "две орбити".  Тези мъже не са лекомислени или лъжливи, но не са само за една жена. Те обичат половинката си, увличат се по друга, като продължават искрено да обичат и първата. Те не желаят да изгубят нито едната, нито другата и страдат едновременно с измамената  съпруга или приятелка, и заради несбъднатите мечти на  любовницата. 

Тези мъже имат нужда непрекъснато от ласки, които никога не са им достатъчни, те са много любвеобилни. Раздялата с половинката е невъзможна за тях. След като веднъж са се ангажирали, след  всяко поредно кръшкане, те  се опитват да възвърнат позициите си, даже се стараят  да променят нещата към по-добро. До следващото кръшкане...

Третият тип - "верният". Тук верността е осъзната - семейни традиции, чест, преданост... Верността е дадена дума, а тръпката и желанието за заключени. Но ако се случи нещо непредвидено и сериозно, тези мъже  първи  рухват. Достойнството им  е накърнено.

Тези мъже са  от патриархален тип,  те са верни поради собствени скрупули. Партньорките им могат да бъдат сигурни, че няма да кръшнат, но  трябва да бъдат подготвени за психологически проблеми, ако нещо се случи извън сценария...

  



  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия