Синдромът Дон Жуан

  Световната практика показва, че моногамията е тежко изпитание, но  тя е по труднопостижима за мъжете. Статистиката  сочи, че почти 80 процента от мъжете изневеряват на половинките си, докато за жените процентът е от 20 до 50. Жен

2010-03-16 13:59:22
Синдромът Дон Жуан
  Световната практика показва, че моногамията е тежко изпитание, но  тя е по труднопостижима за мъжете. Статистиката  сочи, че почти 80 процента от мъжете изневеряват на половинките си, докато за жените процентът е от 20 до 50.

Жените посочват като причина за изневяра несполучлива връзка /или брак/, докато за мъжете не е така. Много от тях определят връзката си като сполучлива и въпреки това не спират да кръшкат. Много рядко любовта е причина за изневярата. Причините обикновено са повърхности и елементарни.

Многобройните изневери са причина са самоутвърждаване при мъжете. Типично е за мъжете, които са неверни преди сватбата, да си остант същите и след това. Ако мъжът е изневерявал на първата си жена, ще го прави и с втората. За тези мъже  не съществува моногамия.

Ако мъжът има богат опит в любовта преди брака, той няма да се откаже от удоволствията и след това. Чувстжото за неразбиране от страна на партньорката и самотата във връзката често са причина за изневяра. А ако мъжът  не признава никакви споразумения, отхвърля социалните норми и е циник, ясно е, че за него  няма нищо свещено.

Времето, което мъжът прекарва с други жени, рано или късно ще му даде шанс да забие някоя. А близките контакти с други дами - секретарки, колежки и дори приятелките на партньорката му, се превръщат в неустоими изкусителки. Ревността пък, особено, когато е неоснователна, често е признак, че самият той е неверен или пък има такива намерения.

Екстремните натури, които търсят непрекъснато  силни изживявания, установяват, че да се прави секс с чужда жена, е начин да се вдигне адреналина. Особено, ако е  далеч от дома или пък е сам на парти.

Мъжът, който не е наясно с желанията си, търси място в чуждите обятия и така с помощта на изневярата,  се опитва да осъзнае амбициите си.   

   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия