Обичам най-добрия си приятел

Да му/ й кажете или да замълчите? Изборът е ваш. Може би винаги тайничко сте го харесвали или пък любовта е разцъфтяла след дългогодишно приятелство? Как да разберете дали и той/ тя ви харесват и дали въобще трябва да опитвате? Противоположният

2010-02-02 09:24:08
Обичам най-добрия си приятел
Да му/ й кажете или да замълчите? Изборът е ваш.

Може би винаги тайничко сте го харесвали или пък любовта е разцъфтяла след дългогодишно приятелство? Как да разберете дали и той/ тя ви харесват и дали въобще трябва да опитвате?

Противоположният пол

Помислете дълго и задълбочено преди да разкриете чувствата си пред приятел. Трябва да сте абсолютно сигурни, че искате да пренесете връзката си на друго ниво, уверете се, че не е мимолетна тръпка. Много е вероятно кратката любовна връзка да унищожи приятелството ви – по-добре е да изживеете тръпка с някой друг, когото харесвате, и да не загубите приятел.
 
Ако сте сигурни, че увлечението ви е сериозно, трябва да вземете предвид дали приятелят ви е свободен в момента? Ако вече се радва на щастлива връзка, тогава вероятно ще е нечестно да се опитвате да ги разделите. Ако сърцето ви е принадлежи на този човек, просто ще трябва да изчакате връзката им да стигне до естествения си край и да бъдете до него, след като събере парчетата на разбитото си сърце. Не започвайте да критикувате половинката му или да им се бъркате по какъвто и да било начин, колкото и силно да е изкушението. Разбира се, те може да не се разделят, като в такъв случай трябва да бъдете реалисти и да продължите напред, да насочите любовта си към друг обект.
 
Ако приятелят ви е необвързан, започнете да флиртувате и търсете знаци, че той ви отвръща, като не забравяте, че такова нещо като 100% сигурен знак няма, освен ако не ви целуне. Внимавайте да не използвате най-разпространената тактика, да се напиете много и да му се нахвърлите или да започнете да се обяснявате как винаги сте го обичали, как трябва да се ожените и да имате деца. Това най-вероятно ще го накара да побегне с писъци, дори и да е имало малко привличане преди това.

Бъдете смели, намерете подходящ момент и го попитайте дали не иска да излезете някой път. Да, като нещо повече от приятели. Кажете му, че не го притискате, и ако откаже, ще си останете приятели. Бъдете подготвени за отказ, но се надявайте на най-доброто.

Същият пол

Ако приятелят ви вече е на другия бряг, сте изправени пред същите проблеми като при хетеросексуалните двойки, ако нещата се объркат – чувство за срам и загуба на добър приятел. Ако нещата станат, както ги искате, ползите са същите – любим, с когото вече знаете, че се разбирате много добре. Ако приятелят ви не е открит гей и ви отблъсне, имайте предвид, че може да последва хомофобска реакция. Повечето хора не са такива, но не пречи да обмислите всички варианти.    

Ако ви каже „не”

Дръжте се мило, колкото и разочаровани да се чувствате. Вие може да сте подредили всичко в ума си, но той/ тя просто не гледа така на нещата. Постарайте се да поддържате връзка, но не се вкопчвайте твърде много в тази любов. Приемете го като натрупан опит. Запазете приятелството си, но се уверете, че животът ви не се върти около него/ нея. Забавлявайте се с други хора и се опитайте да намерите някой, когото харесвате.

Ако ви каже „да”

Имате късмет. Смело напред. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия