Егоизмът съсипва връзката

Може би се питате защо едни връзки се разпадат, а други  двойки живеят щастливо до края на живота си. Психолози, които работят по тези проблеми, определят три основни причини, поради които се разпадат  връзките/браковете/. Първата причин

2010-02-01 09:28:45
Егоизмът съсипва връзката
Може би се питате защо едни връзки се разпадат, а други  двойки живеят щастливо до края на живота си. Психолози, които работят по тези проблеми, определят три основни причини, поради които се разпадат  връзките/браковете/.

Първата причина е затварянето на очите пред собствения егоизъм. Ако искате да разрушите връзката си, живейте на  принципа "грижа се само за собственото си щастие".   Всички искат внимание и грижа, но ако само единият партньор дава, а другият само получава, рано или късно тази ситуация ще се превърне в истинска катастрофа за връзката.

От друга страна, не бива и прекалено да се раздавате. Тогава  рискувате да замените егоизма си с липсата на усещане за собствената си значимост като личност.

Смята се, че ако един мъж и жена живеят дълго време заедно, започват да си приличат. Това е хубаво, само ако  сходството е резултат от обединяване или обмен на някакви качества. Ако искате връзката ви да е сполучлива, спазвайте баланс - не забравяйте своите интереси, но се  грижете и за интересите на своя партньор.

Втора причина за разделите е нечестността. Ако един от принципите ви е "ако партньорът не знае, няма да го заболи", вашата връзка  никога няма да бъде наистина здрава и щастлива. Под нечестност невинаги се разбира изневяера. Може да сте верни на партньора, но дори най-обикновената лъжа в големи количества може да разруши връзката.

Третата причина за разпада на връзката са много високите очаквания. Много хора смятат, че любовта е достатъчна за изграждане на отношенията. Тези идеалисти установяват след време, че съвместният живот не е само един купон, но и нещо, костващо много усилия. И ако не сте подготвени, първата кавга може да разклати връзката.

Всички  възможни конфликтни точки трябва да се обсъждат с партньора - само в този случай вие можете да се надявате, че връзката ви ще издържи на изпитанията. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия