Катастрофа! Той ви е разлюбил! - Нищо подобно!

Мъжете и жените често  говорят  и мислят на различни езици. Жените  обичат да си говорят и когато мъжът  е  вглъбен  в себе си и  не реагира на думи, настъпва катастрофа - разлюбил е  любимата. За да няма не

2010-01-11 15:01:25
Катастрофа! Той ви е разлюбил! - Нищо подобно!
Мъжете и жените често  говорят  и мислят на различни езици. Жените  обичат да си говорят и когато мъжът  е  вглъбен  в себе си и  не реагира на думи, настъпва катастрофа - разлюбил е  любимата.

За да няма неразбиране и конфликти, най-добре е да се научат фразите, които  не трябва да се казват на мъжете или поне да се употребяват колкото се може по-рядко.

- "Кажи ми,че е обичаш!" - това е една от най-омразните за мъжете фрази. Това обаче съвсем не значи, че той не ви обича. Само че представителите на силния пол са по-сдържани в емоциите, невинаги говорятг открито  за чувствата си, предпочитат да доказват любовта си с постъпки, а не с думи.  Не настоявайте, ако мъжът   наистина ви обича, той непременно ще ви го каже, когато сам пожелае.

- "Бъди мъж" - това обикновено казвате, когато искате  да принудите мъжа да  изпълни ваше желание. В повечето случаи това ще го накара да постъпи точно обратно, защото вие поставяте под съмнение факта,  че той е мъж и най-много да  стигнете до скарване.

- "За какво мислиш? " -   Мъжете мразят да ги карат да се замислят за нещо, без да има необходимост от това. След такъв въпрос той ще трябва да се напрегне и да търси в главата си правилния отговор. Имайте предвид, че той никога няма да ви каже истината, така че по-добре не питайте.

- "Искам да те запозная с родителите си.." - С тази фраза не бива да бързате. Мъжът може да си направи два извода:  или че отношенията ви са станали много сериозни и планирате да създадете семейство с него /а той още не е готов/, или че семейството ви се кани да го огледа и да разбере дали си подхождате. При такава ситуация много мъже застават нащрек. Когато пожелае, той сам ще  изяви  желание да се запознае с родителите ви, а ако отношенията ви са несигунри, не е необходимо да безпокоите  излишно родителите си.

- "Забелязал ли си какво се е променило в мен?" - Ако той не е забелязал  новата ви прическа или новите ви обеци, това не значи, че ви е разлюбил. Мъжете са много невнимателни към дреболиите, те не  обръщат внимание на детайлите, а на общия образ, оценяват как изглеждате като цяло.

- "Погледни я каква е дебелана!" - Много мъже се чудят защо жените  рядко хвалятг  представителките на своя пол. Но пък при всеки удобен случай  ще  разкритикуват някоя особа. Целта е да убедите мъжа, че вие сте най-красивата  и най-добрата. Напълно излишно. След като е избрал именно вас, мъжът няма съмнение в своя вкус - не е нужно да му до доказвате непрекъснато.

- "Бившият ми го правеше по друг начин..." - Тези думи много жестоко могат да наранят партньора ви.  В никакъв случай не го сравнявайте с другите мъже в живота си, защоато  може и той да пожелае да стане един от тях...

- "Трябва сериозно да поговорим" - Такава  плашеща фраза не се харесва на никого.  Очевидно е, че след тези думи ще последва  дълъг и тежък разговор.  Има ситуации, когато нещо трябва да се обсъди, но ако имате възмжност, по-добре е да решите проблема по мирен път и да не разваляте своето и на партньора си настроение.        Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия