Парите срещу любовта

Влияят ли парите  на хората, които наистина се обичат и каква роля имат те в живота им? Какво е значението на парите за една жена, която не иска да я смятат за материална, но е достатъчно интелигентна и взискателна, за да очаква най-доброто от ж

2010-01-07 15:44:33
Парите срещу любовта
Влияят ли парите  на хората, които наистина се обичат и каква роля имат те в живота им? Какво е значението на парите за една жена, която не иска да я смятат за материална, но е достатъчно интелигентна и взискателна, за да очаква най-доброто от живота?

Няма какво да се лъжем, всички знаем, че в живота ни парите имат голямо значение и затова всеки ден се сблъскваме с тях. От тях зависи храната ни, домът ни, облеклото ни, дори и най-важното - здравето ни. Колкото и да не искаме, те нахално влизат в личния ни живот, а на моменти могат да  се намесят и в отношенията ни с партньора.  Дори и да не мислим  постоянно за парите, не можем да отречем влиянието им.  Те определят по какъв начин ще минат дните ни. Така, че не е чудно, че парите  засягат и това толкова велико чувство - любовта.

Светът е така устроен - жените търсят подкрепа и сигурност, а парите са неотменна част от тази сигурност. Разбира се, когато настъпи моментът да свържем живота си за постоянно с даден човек,  ние гледаме това да е човек, който обичаме истински. Но после животът ни поглъща и на дневен  ред изникват такива тривиални въпроси като :"Как ще подредим живота си?",  "Ще успяваме ли да се справим материално?", "Достатъчно доходоносни ли са професиите ни?", "Ще съумеем ли да се развием?", все неща, за които не сме се замисляли преди.

Всички жени, които се замислят за бъдещето,  си задават тези въпроси. Те не са признак на материална изгода или подмолни интереси, нито пък недоверие в любовта. Действителността обаче е такава.

И най-красивата и силна любов може да бъде помрачена от липсата на средства и финансова стабилност. Всяка жена иска да осигури най-доброто за децата си и да си позволи понякога и за нея нещо по-добро. Трудно е да мислиш за чувства, когато по петите  те преследват финансови проблеми, неплатени сметки, чудене какво ще сготвиш утре. Когато сме млади и влюбени и животът е пред нас, тези неща не ни  вълнуват много и не си даваме сметка какво ни очаква.

Любовта е чувство, което, ако успеем да  съхраним, можем да запазим  и му се  радваме  цял живот. А парите винаги ще стоят на почетно място в тъжните и радостни мигове от живота ни. Само, че винаги на едно стъпало след любовта! Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия