Доста млади хора си мислят, че е добра идея  да заживеят заедно след връзка на две-три седмици. Често срещано явление е двойки, които са влюбени да заживеят прекалено рано. И понеже младежите гледат през очите на любовта и не взема разумни решения, проблемите идват през първите  три до осемнадесет месеца.

Когато една връзка е стигнала до момента, когато двамата влюбени желаят да заживеят  заедно, добре е преди това да поговорят и да  разберат  дали и двамата са   на един и същ етап от  своя живот -  неща като семейство, кариера, пари и пътувания.  Връзката е приятелство, интереси, привличане, забавление. Трябва да се фокусиране върху тези четири неща. Борбата с бивши гаджета, приятели и роднини е реалността и всички трябва да бъдат достатъчно силни, за да се справят с нея.

Прекрасно е  някой да  иска да бъде с вас през цялото време и да ви отдаде цялото си внимание и любов, но това не е здравословно. Човек  се нуждае от време и място за мислене, време да прави нещата, които харесва, далеч от потребностите на другите. Двойките, които работят заедно, често пъти се уморяват един от други и от водене на едни и същи разговори. Прекарвайки всяка минута, всеки ден и час заедно, това е все едно да се отдадете на хубав шоколад, след  това апетитът се променя и човек търси нещо различно. Затова в графика ви трябва да има време за вас самите.

Понякога виждаме всичко  само от едната страна. Да не се изслушва партньора е голям проблем при много двойки. Когато човек в уверен, партньорът му по-лесно се съгласява  с него. Поработете върху себе си и бъдете по-силни и самостоятелни.

Всички правим грешки във взаимоотношенията си. За да имаме хубава връзка, трябва да отделим време за  преодоляване на тези грешки.
Автор: Албена Иванова