На какво се дължи женската изневяра?

Според различни проучвания процентът на жените, които  изневеряват е вече близо до този на мъжете. Какви са причините? За да се реши една жена да влезе под завивките  с чужд мъж е необходимо много повече от удобна възможност. Най-често с

2009-12-08 10:57:59
На какво се дължи женската изневяра?
Според различни проучвания процентът на жените, които  изневеряват е вече близо до този на мъжете. Какви са причините? За да се реши една жена да влезе под завивките  с чужд мъж е необходимо много повече от удобна възможност.

Най-често срещаното оправдание за изневяра на жените е, че мъжете или приятелите им  са започнали да ги приемат за даденост. Истината е, че мъжете спират да разговарят. Когато общуването липсва, жените започват да търсят навън тази специална връзка, а проявата на внимание от страна на някой мъж става изключително съблазнителна.
Друга причина е, че интересите ви постепенно започват да се разминават. Докато някога сте вървели заедно, ръка за ръка, сега мъжът предпочита да прекарва свободното си време с приятели на бира, докато жената отива на кино. Когато двама души започнат да правят нещата поотделно, шансовете жената да потърси някой, който споделя интересите й, се увеличават.

Някои жени имат нормални връзки, всичко е наред, но те имат нужда от нови предизвикателства. Жената често търси онази вълнуваща тръпка да бъде прелъстителка и да провери, доколко все още  е привлекателна за другия пол.

Когато романтиката във връзката отмине и розовите облаци се разсеят, жената осъзнава, че фантастичният мъж, в който се е влюбила, го няма. Изведнъж той се оказва досадник с гадни навици. Жени, които са имали фалшиви илюзии и никога не са познавали  мъжа до себе си или са се надявали да го променят, изневеряват с надеждата да намерят отново истинския принц.

Дори, когато жената  има връзка с прекрасен и любящ партньор, тя все още може да се нуждае от подхранване на самочувствието си и да си докаже, че е желана и я бива.
Когато една жена хване  партньора си в изневяра, тя смята, че има право "да си го върне" и нейната изневяра ще излекува наранените чувства. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия