Помощ - влюбен съм!

Цепи ви глава? Диагнозата е несподелена любов. Мигрената най-често удря лошите свалячи. Ако си падате по някого, а не знаете как да го спечелите - главоболието ви е гарантирано, предупреждават здравни експерти.  И колкото повече зацикляте в емоц

2009-11-27 14:50:26
Помощ - влюбен съм!
Цепи ви глава? Диагнозата е несподелена любов. Мигрената най-често удря лошите свалячи. Ако си падате по някого, а не знаете как да го спечелите - главоболието ви е гарантирано, предупреждават здравни експерти.  И колкото повече зацикляте в емоциите, толкова  по-жестоки са пристъпите на мигрена. Радостната новина е, че има лек - любовна хипноза, така поне твърдят  от Института  за взаимоотношенията между мъжа и жената, който бе открит наскоро.

От любов наистина се умира. Нещастието в любовта  разболява и тялото,  и душата, обясняват  психолозите. Да си щастлив в любовта днес си е цяло чудо. Първо всички работят на мах,  после хората стават все по-затворени и недоверчиви.  Друг проблем е, че робуваме на стереотипи и те са виновни винаги да си избираме неподходящи  партньори и постоянно да се разочароваме. Затова на Запад отдавна си имат Love Doctors , които лекуват разбити сърца.

Истинската любов е напълно възможна, само трябва да я познаем, убедени са психолозите. А как? Ако връзката ни удовлетворява най-съкровените ни нужди, значи е Тя.

Стереотипите, насадени  в детството, са първата спънка пред щастливата връзка. Най-големи каръци в любовта са дамите, които се прехласват по мачовци. Големите мъжкари обикновено не са подготвени за стабилни и дъклготрайни връзки. Затова, преди да хлътне до уши, е добре жената да си помисли кои качества у силния пол цени най-много. Най-добре си направете "любовен списък", съветват психолозите. И го закачете на видно място. На един лист напишете от  5 до 30 мечтани качества и щом усетите пеперудите в стомаха, хвърлете му едно око - така умът няма да блокира под въздействието на влюбването, което си е истинска дрога.

Защо сексапилът бие интелекта? Богатият речник дава само 10 на сто информация за нас, а от другите 90 процента всъщност зависи как ни възплриема човекът отсреща. И дали ще ни хареса. Погледът, стойката, жестовете, усмивката и тембърът на гласа са най-силните ни оръжия. Но понякога те стават наш враг - ако не можем да ги използваме по най-добрия начин. Най-уязвими са амбициозните жени. Кариеристките, отдадени на професията, създават около себе си аура,която крещи: "Заета съм!", нищо, че сърцето им е свободно. Тук е моментът самотниците да приложат т.нар. любовна хипноза - да си поиграят малко с езика на тялото и да подсилят чара. И от противоположния пол веднага ще запонат да ги атакуват. Погледът и позата са най-мощните средства в "любовната хипноза". Хубавата новина е, че магнетизмът невинаги и вроден и може да се научи,  стига да знаеш как да подчертаеш силните си страни. Изкусителите по рождение са единици  и обикновено не са красавци. Пример за изкусителка е Камила Паркър-Болус - дамата с аристократично потекло така успява да завладее сърцето на принц Чарлз, че в него никога не се намира място за друга жена.

И  така, какво прави "любовният доктор". Той е нещо като личен треньор в интимните дела.   С  него се набелязват дългосрочни цели  -  запознанство с подходящ партньор, скючване на брак, раждане на дете. И само след  няколко месеца пред самотната душа изникват поне няколко  подходящи кандидати, сред които може да избира.

"Любовният доктор" лекува и разбити сърца, спасява и връзки в криза, вразумява неверни партньори, скрепява бракове или помага за по-гладкото преминаване през развода.

Любовната хипноза се овладява след упорити тренировки - и групови, и индивидуални. Обучението е кратко - 2-3 дни, но пък по 8 часа дневно. За заетите има вечерни курсове. В урок номер 1 се усвояват тънкостите на флирта. Мнозона от нас имат проблем с комплиментите - не могат или да ги дават, или да ги получват.Това убива любовната игра, предупреждават консултантите по успешни връзи. При тренингите този проблем се преодолява. Конкуренцията между половете е другият враг на щастливата връзка.  Вечното съревнование убива любовта много бързо. Дамите трябва да знаят - силата на жената е в нейната слабост.  Твърде еманципираните жени често са самотни.

Къде се крие  все пак ключът към щастливата връзка? Най-важното е в любовния тандем всеки да запази своя периметър - да има  време  за себе си, за любимите си занимания и приятелите.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия