Преживей раздялата!

Мъжете и жените преживяват по различен начин раздялата с любимия. Изпробвани са всички средства - разумни уговорки, сълзи, сексуално бельо, истерични състояния, заплахи, унижения. Но нищо не може да го спре, ако е решил да си тръгне. Най добре да

2009-10-20 13:22:58
Преживей раздялата!
Мъжете и жените преживяват по различен начин раздялата с любимия.

Изпробвани са всички средства - разумни уговорки, сълзи, сексуално бельо, истерични състояния, заплахи, унижения. Но нищо не може да го спре, ако е решил да си тръгне. Най добре да гледаме напред и да се опитаме да преодолеем болката. Струва ни се, че светът се е срутил и че повече нищо няма значение, че не е възможно да го преживеем... Прочетете това изречение още веднъж и си кажете, че е глупаво. Разбира се, ще се наложи просто да се преживее първият период на болка, тъга и отчаяние. В този момент ние не сме способни да чуем никого. Но това ще отмине и само ние можем да си помогнем това да стане по-бързо.

Ако инициатор на скъсването е вашият партньор, за да не се терзаете в безкрайни надежди и да не седите с поглед, вперен  в телефона или  дъното на чашата, изяснете за себе си, че всичко случило се е  свършен факт. Да, той си е тръгнал! Повторете  го сто пъти заедно с потоци от сълзи, на сто и първият път тази фраза изведнъж ше загуби своята власт над вас. Това е първата малка победа във вашето сражение за себе си. И признание дълбоко в душата, че искаш да си истински силна жена, способна да се изправи и да върви напрад, въпреки всичко.

Споделете своята неприятност с колкото може повече хора. В психоанализата това се нарича метод на разсейване на мъката.  В резултат на това скоро ще усетите, че не ви е толкова тежко на душата.

Седнете пред огледалото и разкажете на себе си за своята мъка. Психолозите твърдят, че подобна терапия доста ефикасно сваля страса. Две-три смешни физиономийки  пред огледалото ще ви повдигнат настроението. Вашата задача е да докажете на себе си цялата преходност на проблема.
Воденето на дневник е прекрасен начин да се избавите от натрапчивите спомени, обиди, да се освободите от цялата тежест  на настоящия момент. Всички ваши мъчения и наскърбени чувства, поне един път поверени на хартията, стават минало.
Труди се! Уморявай се! В прекия смисъл. Не е важно какво ще бъде това: бягане, аеробика, местене на мебели в стаята, яростно пране /забрави пералнята/, настървено миене и търкане на пода. Трябва да уморим  до изнемога тялото, да облекчим душата си.
Дайте възможност на емоциите да излязат навън. Идете на сауна, плувайте в басейн. Излезте някъде извън града, в гората, в полето, където никой няма да ви чуе, викайте колкото сили имате, без да се страхувате, че някой от съсъседите ще ви сметне за превъртяла.
Посветете всичките си силина кариерата /или училище/. Ако вашият личен живот временно е разрушен, това още не е повод да пуснете под обсрел всичко останало. Нека ви вдъхновява мисълта, че поне на работа /или училище/ успехът зависи преди всичко от самата  вас, а не от страничен човек, когото от глупост сте пуснала в живота си.

Организирайте си по-често празници. Напараимер, изгледайте любим филм, препрочетете любима книга. Обличайте се празнично, дори да имате намерение да прекаратте вечерта вкъщи. Прекарвайте повече време сред приятели, ходете на различни празници, приятелски въбирания.
Не бива да си доставяте мазохистичното удоволствие, разглеждайки неговите писма, бележки, снимки, подаръци, вещи... Повярвайте, най-добре е да ги съберете и да ги изхвърлите. Всички тези неща, пръснати из цялото ви жилище,  ще ви довеждат до изстъпление, напомняйки за прекраснто време на миналото щастие, потопявайки ви след това в състояние на истинска агония.

Не изключваме, разбира се, че в кошчето могат да  отидат не снимките на любимия, а всички тези съвети. Може да ви се струва, че   ви трябва веднага любовник и то не един. Всъщност,  това не е толкова важно. Важното  е да правите нещо, да не поставяте кръст върху себе си и своя живот, само защото някому е дошло наум да ви зареже. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия