Имаш ли лубрикант?

Всички се чувстваме по-комфортно, когато всичко минава гладко. Неприятните търкания между хората може да причинят много проблеми... и не само характерите ни се търкат по лош начин! Ако говорим за секс, дразнещите търкания може да идват от нещо (като

2009-10-14 12:49:11
Имаш ли лубрикант?
Всички се чувстваме по-комфортно, когато всичко минава гладко. Неприятните търкания между хората може да причинят много проблеми... и не само характерите ни се търкат по лош начин! Ако говорим за секс, дразнещите търкания може да идват от нещо (като пръст, пенис или дилдо), което е вкарано във вагината на жената и се търка във вагиналните стени, когато те не са достатъчно добре смазани.

Вагиналното овлажняване се получава по естествен път, когато жените са сексуално възбудени. Но понякога няма достатъчно смазка, за да бъде сексът приятен. Поради различни причини, някои жени просто не могат да се овлажнят достатъчно. Други жени може да са почнали сексуалния акт преди да са напълно възбудени и овлажнени. Неприятна, абразивна фрикция може да се получи и при анален секс, тъй като анусът не образува смазка, както вагината.

Защо по-мокро е по-добре?

 Жените се наслаждават на силата на търкането в различни степени. Обикновено все пак търкането, причинено от вагинална сухота, може да направи секса доста неприятен, а понякога направо болезнен. Плюс това фрикциите без лубрикант могат да направят секса с презерватив по-малко безопасен, отколкото обикновено е. За щастие вагината произвежда собствена, естествена смазка, която пречи на сексуалните фрикции да станат абразивни.

 Значи тялото ми просто ще се погрижи за това, нали?

На първо място женското тяло трябва да е сексуално възбудено, за да се овлажни само. Предварителната игра е термин, който се отнася за целуването и сексуалното докосване преди сексуалния акт, които водят до по-голяма възбуда. Но дори и когато са възбудени, тялото на всеки е уникално. Плътността и обема на овлажняването се различава в зависимост от възрастта, менструалния цикъл, силата на възбудата на жената, както и дали използва хормонални средства за контрол на раждаемостта като контрацептивни хапчета, които може да увеличат вагиналната лубрикация. Поради много причини, вагините не винаги произвеждат достатъчно лубрикант, за да направят проникването възможно най-приятно.

Как триенето се отразява на безопасността на секса?

Фрикциите носят няколко риска. Например:

    - Партньорите, които използват кондоми, трябва да знаят, че недостатъчната лубрикация ще повиши риска от скъсване на кондома, защото абразивните фрикции могат да скъсат латекса.
    - Абразивните фрикции могат да доведат до малки разранявания по стените на вагината, които да причинят болезненост и леко кървене.  
    - Рискът за жената да се зарази от предавана по полов път инфекция се увеличава, ако вагиналните стени се разранят и по този начин позволят на вирусите и бактериите да навлязат в кръвта.
    - При анален секс без лубрикант рискът от разкъсване и кървене поради търкането е голям, което увеличава риска от предавани по полов път болести.

Хората, които се нуждаят от овлажняване, могат да си купят продавани без рецепта изкуствени лубриканти. Или да използват голямо количество слюнка. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия