Да сложа ли край на връзката си?

Усещаш, че нещата между вас не са като в началото. Дразните се все повече и повече, вече не искаш да прекарваш толкова много време с него и все по-често се чудиш дали вече не е време да се разделите. А в същото време не си сигурен/сигурна дали наисти

2009-09-08 10:09:59
Да сложа ли край на връзката си?
Усещаш, че нещата между вас не са като в началото. Дразните се все повече и повече, вече не искаш да прекарваш толкова много време с него и все по-често се чудиш дали вече не е време да се разделите. А в същото време не си сигурен/сигурна дали наистина искаш това или дали не я/го обичаш, въпреки проблемите, които са се появили в последно време.

За да не направиш грешка е хубаво да седнеш и да помислиш хубаво, да претеглиш нещата, да видиш плюсовете и минусите на половинката си и да видиш дали си заслужава да опитате пак, да оправите нещата помежду си или е време да търсиш щастието другаде.

Първото и най-важното правило е да не си мълчиш и да не таиш в себе си нещата, които те дразнят в любимата/любимия. Колкото повече си мълчиш и се ядосваш на неговите недостатъци, толкова повече се задълбават нещата. Една връзка не върви, ако двамата не говорят за всичко, не си споделят и не правят опити да преодолеят недостатъците си.

Някои си мислят, че щом се ядосват на половинката си, значи вече не я обичат. А това е напълно погрешно. Това, че от време на време те ядосва, не те изслушва, не се трогва от проблемите ти или те натоварва само със своите, не значи, че не те обича, а и това, че ти и/му се дразниш на моменти, определено не значи, че нямаш чувства към нея/него. Нали знаеш, че именно за най-близките хора ни боли най-често и само те са склонни наистина да ни изкарат извън равновесие, точно защото са ни най-близки и най ни пука за тях.
Доста хора си мислят, че щом жената/мъжът до него/нея нямат същото мислене, то значи не са един за друг. А все пак на всички ни е известно, че мъжете и жените са от различни планети. Ние обичаме да правим намеци, които мъжете обаче не разбират. Мъжете обичат да им се говори директно. Колко пъти се е случвало една двойка да не се разбере, не защото не мисли едно и също, а защото всеки се изразява по начин, по който другия не разбира.
За да решиш дали искаш още да си с нея/него трябва да помислиш дали още я/го обичаш. Още ли искаш, когато я/го видиш да я/го нагушкаш, да я/го нацелуваш, да не се отделиш от нея/него? Ако е така, значи поне си сигурен/сигурна, че още има място за нея/него в сърцето ти.

Ако можеш да разчиташ на нея/него, ако ти помага, ако не е егоист/ка, значи си заслужава да бъдете още заедно, защото в днешно време рядко се намират такива хора, а и човек е навит да бъде винаги на разположение, само на хора, които обича.

Елиминирай нещата, които те дразнят. Когато ти се струпат няколко неща на главата, ти ставаш нервен/нервна, всяка дреболия те дразни и си го изкарваш на половинката. Вкъщи имаш проблеми с родителите, в даскало нещата определено не върват, ваще са ти спрели джобните и си се скарал с приятелите си .. и на всичкото отгоре имаш гадже, което постоянно мрънка за глупости(или поне на теб в този момент ти се струват такива), а не вижда ти на какво дередже си. Е, как в такъв момент да не ти прекипи и да не искаш да се отървеш поне от единия проблем - в случая досадното гадже.

Но, замисли се, ако нямаше проблеми вкъщи, даскало и с приятелите, дали щеше да си толкова краен/крайна към приятелката/приятелят си ? Не, нали ? Просто сега си в кофти период и всичко ти се вижда прекалено гадно и нечестно.

Бъди инат и опитай всичко, за да задържиш момичето/момчето до себе си. Най-лесно е да избягаш от проблемите ни, но дали това е най-разумното решение? Всяка връзка си има своите възходи и падения, но ако си достатъчно умен/умна ще проведеш разговор, който ще бъде наистина полезен. Ще се разберете като зрели хора, ще видите какви точно са проблемите помежду ви и ще се опитате да ги разрешите. Разговор му е майката, дет се вика. Не бързай да я/го обвиняваш, ами по-скоро кажи как се чувстваш, когато тя/той прави грешки или забравя уговорки и обещания.

Така че преди да вземеш крайното решение да се разделиш с човека, с когото сте преживели толкова много, хубаво и лошо, премисли нещата хубаво от А до Я. Защото в днешно време е страшно трудно да намериш човек, който заслужава да бъде с теб и който си заслужава като личност. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия