Всеки ден чуваме какви ли не мъдрости за изневярата. Всеки се изказва изключително компетентно без реално да имат представа, за какво говорят. За това аз ще обърна внимание на най-популярните митове около изневярата, които чуваме всеки ден.

Изневярата укрепва връзката
Едно от най-честите твърдения, е че изневярата едва ли не е нещо положително за една връзка и тя показва на двамата партньора, колко много значат те един за друг и така сплотява връзката. Това всъщност е пълна глупост и се подкрепя предимно от слабите половинки, на които им е било изневерено, но нямат воля да прекратят връзката и търсят оправдание, за да продължат нататък и да не ги боли. Изневярата не само, че не укрепва връзката, а дори напротив - в повечето случай е причина дадена връзка да приключи.

Изневярата е разнообразие, от което имаме нужда
Този мит се ползва от изневеряващата половинка. Истината обаче, е че разнообразието може да бъде получено от партньора, независимо от желанията на едната или другата страна двойката може да намери различни начини за задоволяването на тези желания и така да разнообразява връзката и сексуалния си живот.

Мъжете изневеряват по-често от жените
Този мит се поддържа много силно от жените, защото е в тяхна полза, но истината е, че мъжете имат прекалено големи усти и често се хвалят със своите сексуални завоевания и така поддържат мита, че мъжете са голямата работа. Истината, е че жените изневеряват с пъти повече, но го правят по начин, по който техния партньор да не може да разбере нищо. Понякога дългогодишни връзки и бракове завършват без нежната половинка да се издаде, а пък мъжете са достатъчно слепи и завеяни да не успеят да хванат една жена в крачка.

Ако не е имало чувства, не е изневяра
Това е най-глупавият мит. Разбира се, че всеки ще твърди, че не е имало чувства, за да мине метър, но истината е, че след, като си пожелал това да се случи, то ти наистина си го желаел и дори да не си се влюбил в този, с който изневеряваш, то това не означава, че няма чувства. Чисто физическа изневяра не съществува, колкото и да ви се иска.

Целувката и оралната любов не е изневяра
Да бе, и аз така си мислих. Ако гаджето ви се връзва на тези приказки, то или сте много убедителни или гаджето ви няма грам мозък в главата си. За оралната любов няма какво да говорим, защото е пределно ясно, че си е изневяра точно толкова, колкото и стандартния секс. Но целувката също е изневяра. Целувката е действие, което дава началото на всяка връзка. Тя е интимен акт, който легитимира чувствата на двама души. За това дори целувката би следвало да се счита за изневяра.

За тези, които си мислят, че могат да излязат сухи след, като са били хванати в изневяра - бъдете сигурни, че доверието, което партньорът е имал към вас вече е изчезнало и спечелването му отново ще ви коства адски много време и усилия. За това просто не изневерявайте! Ако толкова ви се иска - зарежете гаджето си и си хванете ново. Безсмислено е да се лъжете един друг.
Автор: Албена Иванова