Десетте бели лъжи на мъжете (част II)

Прочетете Десетте бели лъжи на мъжете (част I) 5. “Не исках да ти купувам нещо, което ти не искаш.” Да купуваш подарък за момичето си включва доста стрес, но да забравиш да й купиш нещо ще стресира живота ти доста повече отколкото м

2011-11-02 12:58:05
Десетте бели лъжи на мъжете (част II)
Прочетете Десетте бели лъжи на мъжете (част I)

5. “Не исках да ти купувам нещо, което ти не искаш.”


Да купуваш подарък за момичето си включва доста стрес, но да забравиш да й купиш нещо ще стресира живота ти доста повече отколкото можеш да си представиш. Хитреците в този случай, разчитат на някакво дребно извинение и успокояваща разходка по магазините, за да й купят каквото тя си хареса. Но да ви предупредя: Най-вероятно, милата дама ще ви накаже като ви накара да похарчите тройно повече от това, което сте си предвидили.
 
Какво да правим: Да се мотаете из мола около Коледа е толкова приятно колкото и шиатсу масаж от самотен борец по сумо. Най-добрият начин да избегнете скандалите около паркинга, многочасовите опашки и истерични викове на екзалтираните деца е да прехвърлите тази отговорност върху нея. Тя едва ли ще има нещо против да си купи точно каквото й трябва с няколко дни закъснение. Бонусът е, че току виж уцелила следпразничната разпродажба. Неприятният момент е физиономията й, когато отвори празната кутия на Коледа.

4. “Не е моя вината. Еди-кой-си ме накара да закъснея.(под еди-кой-си е най-добре да кажеш името на някой, който тя вече и бездруго не харесва”

Това е една от онези важни роли, които никой не иска да играя – приятелят на гаджето, който е необяснимо мразен от половинката. Вместо да оставите нещастника да си страда напразно, без да знае тя защо му се мръщи, по-добре е да му намерите оправдание. Закъснели сте? Обвинете го! Вечерта е продължила в стрийптиз клуба? Той е виновен! 
 
Какво да правим: Много внимателно избирайте кога да ползвате тази реплика. Ако твърде често се извинявате с този човек, най-много той да влезе в черния списък, без значение дали го заслужава или не. Ако това стане, губите както приятел, така и добро извинение. Единият вариант е, ако имате добро въображение, да си създадете измислен приятел и да си го обвинявате колкото ви душа иска. Докато на нея й писне. Тогава просто го оставете да изчезне в небитието.

3. “На Пешо приятелката току що го заряза (или на Иван, или на Хараламби, важното е да е някой, когото тя харесва)”.

Другата страна на моментата е да използвате приятел, към когото тя има симпатии, когато си търсите оправдание да развалите плановете, които имате с нея или когато искате да прекарате повече време с момчетата. Подхвърлете й версията, че трябва да излезете на по бира, за да може той да си излее душата по разбитата си връзка или пък трябва да му помогнете с колата – абе всичко ще мине пред нея, ако тя харесва въпросния индивид, с който планирате да се помотаете.
 
Какво да правим: Някои мъже предпочитат да си имат скрит коз в ръкава, който да използват в извънредни случаи. Например, планът е да вечеряте с родителите й, но ваш авер се обажда, че има ВИП карта в местната гъзарска дискотека. Обяснете на момичето си, че вашият приятел преживява любовна криза и му трябва малко подкрепа. Не е нужно да й казвате за силния бас и неона в дискотеката, които наистина ще го предразположат да си поплаче на рамото ви.

2. “Аз просто съм много придирчив към яденето.”

Благословете доброто й сърце; тя наистина се опитва всячески да ви сготви, но тая сива, пихтиеста тиня, която излиза от тенджерата е просто отвратителна. Може да пробвате все пак да я храносмелите (избягвайки неволно отвратените физиономии) или просто да й обясните, че апетитът ви е слаб и действително харесвате съвсем малко неща. Обвинете чувствителния стомах – а не нейната абсолютна липса на готварски умения.
 
Какво да правим: Хубаво е да използвате това извинение на ранен етап от връзката ви, по този начин ще положите основите за вбъдеще (ако изобщо има бъдеще с момиче, което съумява да изгори супата). След това може да предложите заедно да посетите някой друг готварски курс, ей така за забавление. На нея ще й хареса, че искате да правите нещо забавно заедно, а стомахът ви ще ви заобича още повече ако не слагате сварени свински котлети в него повече.

1. “Имам работа.”

Нищо не трябва да застава между мъжа и неговата прехрана, ето защо това извинение може да е много полезно. То е достатъчно стабилно да ви измъкне от почти всичко, тъй като тя просто не иска да е пречка пред вашия успех. Разбира се, като всички извинения, ако използвате това прекалено често, тя може да се почувства пренебрегната или да си помисли, че я вземате за даденост, и „работохоликът” във вас може да си плати доста скъпо.
 
Какво да правим: Дълбоката разлика между мъжете и жените се простира и в техните хобита и свободно време. Така че следващия път, когато тя се опита да те завлачи на разпродажба или на реклама на „Орифлейм”, просто си извади лаптопа и й обясни, че трябва да направиш много важен доклад, който да е на бюрото на шефа утре в 9. Хем ще си спечелиш точки за това че си неуморен в работата си, хем ще се отървеш от безкрайното скитане по магазините.

Извинения, извинения

Честността, разбира се, е най-добрата политика. Ако живеехме в един перфектен свят, мъжете щяха да казват на жените и приятелките си колко много предпочитаме да излязат на по бира с момчетата вместо да лепят тапети или да търсят обувки в мола. За съжаление, света не е перфектен и честността работи в един или два случая, и след това става един непрекъснат източник на проблеми. Ето защо, мъжете са се изучили как да прикриват истината с тънкия воал на полу-истини. Тези малки лъжи не са кой знае какъв проблем, но в крайна сметка, когато веднъж си спал с котката, нежно мъркаща под пижамата ти, все пак предпочиташ следващия път да й спестиш това удоволствие. Не че имаш нещо против котката, но все пак... Автор: Албена Иванова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия